Tero Saarinen: VORTEX | Korean kansallinen tanssiryhmä

Nykytanssi|Ensi-ilta

Tule ja koe Korean kansallisen tanssiryhmän vierailu Tanssin talossa sekä Suomen ensi-ilta Tero Saarisen teokselle VORTEX!

National Dance Company of Korea (NDCK) ja Be-being ensemble esiintyvät Erkko-salissa 22.–24. syyskuuta Tero Saarisen suurteoksella VORTEX. NDCK:n Saariselta tilaama koreografia kantaesitettiin Korean kansallisteatterissa Soulissa vuonna 2014. Korealaistraditioista inspiroitunut ja niitä luovasti uudistava teos on noussut kestosuosikiksi ryhmän ohjelmistossa. VORTEX nähdään nyt ensi kertaa Suomessa.

Koreografi Tero Saarinen on tunnettu gesamtkunstwerk-ajattelustaan, tavastaan yhdistää elävä musiikki, visuaalisuus ja liike tavalla, jossa elämys on enemmän kuin osiensa summa. VORTEXissa kokonaisuuteen kietoutuu myös Korean monituhatvuotisen tanssi- ja musiikkiperinteen ylläpitäjän NDCK:n erityisosaaminen. Aasialaisia tanssitraditioita urallaan opiskellut Saarinen oli ensimmäinen länsimainen koreografi, jolta ryhmä tilasi kantaesityksen.

Idän ja lännen sekä menneisyyden ja nykyisyyden rajapinnan alkuvoimaista pyörrettä tulkitsee 25 esiintyjää. Traditionaalisilla instrumenteilla soitettavan musiikin on säveltänyt Young-gyu Jang, joka toimii lavalla nähtävän Be-being-ensemblen johtajana. Valosuunnittelu ja lavastus ovat Mikki Kuntun ja puvut Erika Turusen. Teoksen harjoittajina toimivat Henrikki Heikkilä ja Mi-ea Kim.

Lue lisää teoksesta

Facebook-tapahtuma

TSC:n Instagram

TSC:n Twitter

PARK Hyun-keun

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin talo, Erkko-sali

Kaapeliaukio 3, Helsinki

22.9.2022

19:00–20:30

Ensi-ilta

23.9.2022

19:00–20:30

24.9.2022

19:00–20:30