Tervamäki – Freund – Pensola: From the Grammar of Dreams

Kaija Saariahon ”From the Grammar of Dreams” -teoksessa kerronta on vahvaa ja käsittelee niin elämää kuin kuolemaa, pakenemista hulluuteen sekä itsetuhoisuuteen ja sitä vastaan taistelemista. Saariahon toinen teos “Lonh” puolestaan kertoo ihmisyyden ikiaikaisista perusteemoista; rakkaudesta, kuolemasta, lähtemisestä, kaipaamisesta.

Poikkitaiteellinen konsertti tuo yhtyeen kolme ansioitunutta taitelijaa: Saariahon vokaalimusiikin tulkkina tunnetuksi tullut Sopraano Pia Freundin, kamarimuusikko ja maamme kansainvälisesti menestyneimmän jousikvartetin Meta4:n jäsen Minna Pensolan, sekä tähtitanssija Minna Tervamäen.

Illan avaavassa Kaija Saariahon ”From the Grammar of Dreams” -teoksessa käytettävät sanoitukset ovat poimittuja Sylvia Plathin teoksista. Kerronta on vahvaa ja käsittelee niin elämää kuin kuolemaa, pakenemista hulluuteen sekä itsetuhoisuuteen ja sitä vastaan taistelemista. Tästä huolimatta teoksen loppukaneetissa kivulias painajainen päättyy päivänvaloon ja elämään.

Saariahon toinen teos “Lonh” puolestaan kertoo ihmisyyden ikiaikaisista perusteemoista; rakkaudesta, kuolemasta, lähtemisestä, kaipaamisesta. Virallisesti teos seuraa löysästi runomittaa ja on näin ollen jaettu yhdeksään osaan. Elektronisessa osassa, tekstin voi kuulla kolmella kielellä: oksitaani (provensaali), ranska ja englanti.

Kokonaisuuden täydentää Gustav Holstin ”Neljä laulua sopraanolle ja viululle” sekä Arvo Pärtin ”Es sang vor langen Jahren”.

Sellosali – From the Grammar of Dreams

Minna Hatinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Sellosali

Soittoniekanaukio 1 A 02600 , Espoo

12.12.2018

19:00

Ensi-ilta