Theo Clinkard: The Days

Nykytanssi

The Days on tunnetun englantilaisen nykytanssikoreografin Theo Clinkardin käsialaa ja toteutuu kahden erityislaatuisen esiintyjän, Ville Oinosen ja Maria Nurmelan tulkitsemana. Mahdottomalta vaikuttava kehä absurdeja ja vilpittömiä kohtaamisia kehittyy esitykseksi, jonka teemoja ovat huolehtiminen, sinnikkyys ja yhteyden luomisen tarve.

THE DAYS – nykytanssiteos

Kiitetty nykytanssiteos vierailee Kulttuurikeskus Crusellissa 14.3.2019 klo 19.00

Joulukuussa 2018 Tanssikuu-festivaalilla Porissa ensi-iltansa saanut The Days -nykytanssiduetto ​vierailee Kulttuurikeskus Crusellissa maaliskuussa 14.3.2019. Teos tarjoaa yleisölleen intiimin elämänmittaisen matkan erään ihmissuhteen historiaan. Vierailu toteutetaan Tanssin Talon myöntämän Tanssi kiertää -tuen avulla, yhteistyössä Kulttuurikeskus Crusellin kanssa.

The Days on tunnetun englantilaisen nykytanssikoreografin Theo Clinkardin käsialaa ja toteutuu kahden erityislaatuisen esiintyjän, Ville Oinosen ja Maria Nurmelan tulkitsemana. Duetossa yksi ainoa liikkeellinen tehtävä kantaa koko teoksen läpi luoden jatkuvasti muuntuvan fyysisen, henkisen ja metaforisen maiseman. Teos johdattelee katsojan tunnistamaan monisyisiä yhdessäolon muotoja tunteineen, koomisine kommunikaatiokatkoksineen ja muuntuvine neuvotteluineen. Mahdottomalta vaikuttava kehä absurdeja ja vilpittömiä kohtaamisia kehittyy esitykseksi, jonka teemoja ovat huolehtiminen, sinnikkyys ja yhteyden luomisen tarve.

Kokeneet tanssitaiteilijat Maria Nurmela ja Ville Oinonen alkoivat suunnitella maaliskuussa 2016 yhteistä projektia. He inspiroituivat englantilaisen koreografi Theo Clinkardin nykytanssiteoksista ja hänen tavastaan työskennellä tanssitaiteilijoiden kanssa. Myös Clinkardin kokemus tanssijavetoisen Probe-tanssiryhmän johtamisesta teki hänestä erityisen sopivan koreografin yhteiseen projektiin. Nurmela ja Oinonen kutsuivat Clinkardin luomaan heille teoksen, jossa esiintyä yhdessä. Siitä alkoi yhteinen matka, jonka tuloksena syntyi projekti The Days.

Korkeatasoisen tanssiteoksen valmistamisen lisäksi hankkeen muita tärkeitä tavoitteita ovat  olleet tanssin alueellisen toiminnan ja kiertuetoiminnan kehittäminen sekä yleisötyö. Työryhmä on järjestänyt ammattilaiskursseja, harrastajakursseja sekä keskustelutilaisuuksia teoksen ja vierailuesitysten ympärille.  Myös Uudessakaupungissa esityksen jälkeen on yleisökeskustelu, jossa työryhmä avaa työskentelyään yleisölle. Uudenkaupungin vierailuesityksen jälkeen teos kiertää myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Hankkeen työryhmä:

Koreografia ja pukusuunnittelu: Theo Clinkard
Esiintyjät: Ville Oinonen ja Maria Nurmela
Sävellys/äänisuunnittelu: James Keane
Valosuunnittelu: Kalle Ropponen
Dramaturgia: Leah Marojević

Tuottaja: Inari Pesonen

Ensi-ilta: 10.12.2018 Porin teatteri, Tanssikuu-festivaali

Vierailuesitystä tukee Tanssin Talo / Tanssi kiertää -tuki ja Kulttuurikeskus Cruselli Hankken toteutumista ovat tukeneet myös: Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen kulttuurirahasto, Riksteatern, Helsingin Juhlaviikot, Studio Wayne McGregor / FreeSpace programme, Turun kaupunginteatteri, Pori Dance Company, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Aleksanterin teatteri/Tero Saarinen Company, Tanssikoulu Tanssitiimi.

Kulttuurikeskus Cruselli

The Days Project

Facebookissa

Traileri

Valokuva Olivia Hansson

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurikeskus Cruselli

Kullervontie 11, Uusikaupunki

14.3.2019

19.00