Tiia Hämäläinen ja Tanssiteatteri Sivuun Ensemble: Mourning Cloak – Suruvaippa

Mourning Cloak - Suruvaippa on sooloteos surusta, kehollinen ja tanssillinen matka elämää muuttavasta kokemuksesta ja toivon uudelleen löytymisestä.

Mourning Cloak – Suruvaippa on Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen tanssijan Tiia Hämäläisen monitaiteinen sooloteos. Mourning Cloak on teos surusta, kehollinen ja tanssillinen matka elämää muuttavasta kokemuksesta ja toivon uudelleen löytymisestä.

Teoksen pohjalla on Hämäläisen omakohtaiset kokemukset puolison menettämisestä, mutta myös surun kokeminen laajempana ilmiönä ja olemisen tilana. Suru on kokonaisvaltainen kokemus, joka usein koetaan mielen poikkeustilaksi, josta pitää päästä eroon mahdollisimman nopeasti. Voisiko suruun suhtautua toisin, sallivammin, lempeämmin? Suru ei ole sairaus. Suru on elämäntapahtuma, merkityksellinen kokemus, joka jättää jäljen. Suremme, koska rakastamme.

Teoksen koreografiasta ja konseptista vastaa tanssitaiteen maisteri ja tanssipedagogi Tiia Hämäläinen ja musiikista gambisti Mikko Perkola. Videoiden kuvaamisesta, koonnista ja jälkikäsittelystä vastaa VFX-artisti Sami Haartemo. Valosuunnittelusta ja näyttämötekniikasta vastaa Juha Tuisku. Tanssiteatteri Sivuun Ensemble on vuonna 2011 perustettu helsinkiläinen tanssiteatteri. Ensemblen esityksissä näyttäytyy voimakas taidemuotojen välinen dialogi. Ensemblen taiteellisena johtajana toimii koreografi-ohjaaja Ninni Perko.

Mourning Cloak on Valtimonteatterin vierailunäytös.

Työryhmä:
Koreografia ja konsepti: Tiia Hämäläinen
Esiintyjä: Tiia Hämäläinen
Sävellys ja äänisuunnittelu: Mikko Perkola
Avustava äänisuunnittelija: Tuomas Norvio
Videot: Sami Haartemo
Valosuunnittelu: Juha Tuisku
Tuotanto: Tiia Hämäläinen ja Tanssiteatteri Sivuun Ensemble

Sivuun Ensemble/Mourning Cloak

Valtimonteatteri/Mourning Cloak

Facebook/Mourning Cloak

Sami Haartemo

Esitykset

Osta lippu
Map

Valtimonteatteri

Aleksis Kiven katu 22, Helsinki

1.10.2019

19.00

Ensi-ilta

3.10.2019

19.00

4.10.2019

19.00

5.10.2019

19.00