Tiia Kasurinen: SURFACE

Tapahtuma

SURFACE on feminiinisyyttä tutkiva tanssiteos ja vinksahtanut Disney-satu. Se pyrkii olemaan humoristinen ja riipaiseva näkökulma vallasta sekä katseen kohteena olemisesta.

Tiia Kasurisen sooloteos SURFACE on tanssiteos, joka inspiroituu merenneidoista, Internetistä, feminiinisyydestä, kahden maailman välitilasta ja merestä temaattisena maisemana. Teos käsittelee tanssin ja visuaalisen muodonmuutoksen keinoin mm. katseen ja toimijuuden teemoja.

Teos vaikuttuu merenneitoja kuvailevista saduista (mm. H.C Andersenin fiktiivinen Pieni Merenneito) ja tutkii merenneitoihin liittyvien myyttien avulla feminiinisiin hahmoihin yhdistettyjä oletuksia.

Mitä tunnetut merenneitotarinat kertovat toimijuudesta? Millaista katsetta merenneitoihin käytetään? Millaista kehollisuutta ja liikettä anatomia ehdottaa? Miten tunnetut sadut muokkaavat käsitystä sukupuolirooleista? Miten tarut ja post-internet-aika kohtaavat näyttämöllä?

Esityksen keskiössä on merenneidoista inspiroitunut hahmo – vanhoista tarinoista irrotettuna, 2020-luvulle sijoittuneena. Teoksen kohderyhmää ovat aikuiset ja nuoret aikuiset. Kasurinen esittää teoksen soolona – valon, äänen, videon puvustuksen ja lavastuksen tukemana.

SURFACE on osa Kasurisen teossarjaa, joka tutkii tanssia ja koreografiaa kehollisten muodonmuutosten kautta.

Lisätietoa Minimin sivuilta.

Saara Taussi

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri, Maria

Niiralankatu 2 , Kuopio

24.11.2022

19.15

Ensi-ilta

25.11.2022

19.15

1.12.2022

19.15

24.2.2023

19.15

3.3.2023

19.15