Tomi Paasonen, Satu Rekola: SATUBALETTI

Baletti|Nykytanssi

Olipa kerran satu, joka oli osittain tottakin. Satubaletti on omaelämänkerrallinen fantasia, joka on saanut muotonsa koreografi Tomi Paasosen ja tanssija Satu Rekolan keskusteluista, henkilökemioista ja yhteisestä luovuuden pallottelusta. Teos sekoittaa surutta esiintyjän identiteettikuvaa, omaelämäkerrallista kerrontaa ja koreografin fiktiivistä mielikuvitusta.

Lopputuloksena syntyy leikkisä, kevytmielinen ja hupsu esitys, jossa runsaasti substanssia. Teos on tanssittu monologi ja tanssien esitelty ansioluettelo, jonka puheen ja liikkeen vuorovaikutuksesta syntyvä dokumentaarinen muoto on riisuttu.

Satu hurmaa rennolla yleisökontaktillaan ja välittömällä huumorillaan käydessään läpi erinäisiä muistoja ja teemoja, joita liikkeet herättävät. Teos viittaa kokemuksiin jumppakärpäsenä aloitetusta voimisteluharrastuksesta työskentelyyn mm. Merce Cunninghamin, Ulla Koiviston, Simo Kellokummun, Harri Kuorelahden, Arja Raatikaisen, Ervi Sirénin ja Petri Kekonin töiden parissa. Osansa saa myös Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali.

Millaisia tekijänoikeudellisia aiheita herää, kun kehomuistista temmattujen liikkeiden ja pohdintojen myötä piirtyvät esiin Suomen 2000-luvun nykytanssin keskeiset vaiheet? Voiko liikettä omistaa, ja mitä kehollisia, hengellisiä ja taidepoliittisia teemoja referenssit nostavat esille tanssijan mielessä? Mikä on tanssin olemus? Taiteen tekemisessä ei ole muita sääntöjä kuin ne jotka taiteilijat itse kokevat kiinnostaviksi, mutta mitä nämä metodit ja toimintaympäristöt kertovat arvoistamme? Miten luovuudesta muotoutuu konventioita, tapoja ja legendoja?

Kuopio Tanssii ja Soi-kotisivu

Tomi Paasonen|Satu Rekola: SATUBALETTI-kotisivu

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuriareena 44

Kauppakatu 44, Kuopio

1.12.2020

19.00