TRY ME GOOD KING – Minna Tervamäki, Kati Outinen ja työryhmä

Minna Tervamäen koreografia ja Kati Outisen ohjaus kokoavat saumattomasti tanssin, teatterin ja oopperan ilmaisun yhteen teoksessa Try me good king.

”Olen kuullut, että pyöveli on hyvä, ja minulla on niin kapoinen kaula.”
(Anna Boleyn mestauslavalla, 19. toukokuuta 1536)

Englannin kuningas Henrik VIII (1491–1547) oli 17-vuotias astuessaan ensimmäiseen kuudesta kuuluisasta avioliitostaan. Avioliitot olivat poliittisia liiketoimia, mutta jokainen niistä alkoi ihastuksella, jopa rakastumisella. Silti jokainen vaimo oli uhrattavissa, ja naisten kohtalona oli oikukas ja vallanhimossaan häikäilemätön mies.
Henrik VIII:n vaimojen autenttiset kirjeet ja mestauslavalla lausutut sanat ovat amerikkalaisen Libby Larsenin säveltämän laulusarjan Try Me Good King pohjana. Dialogia Larsenin teoksen kanssa käyvät Yhdysvaltojen entisen presidentin huomiot naisista, kauneuden- ja hyvinvointisektorin retoriikka, tanssi ja liike sekä renessanssin ja barokin musiikki.

Äänen ja liikkeen näille 1500-luvulla eläneille naisille antavat Pia Freund, Minna Tervamäki, Kati Outinen, Pauliina Fred, Louna Hosia ja Petteri Pitko.

Toes syntyi tiiviissä yhteistyössä koko työryhmän kesken työpajoissa joihin kaikki toivat materiaalia – musiikkia, omia voimaa tuovia tekemisiä, puvustus- ja lavastusideoita, historiaa , maalaustaidetta, artikkeleita, kirjallisuutta. Koko työryhmä myös osallistuu kokonaisvaltaisesti esitystapahtumaan liikkeen, soittamisen, replikoinnin ja laulamisen kautta.

Esityksen tuotantoa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.
Koreografia ja ohjaus: Minna Tervamäki
Esitysdramaturgia ja ohjaus: Kati Outinen
Valosuunnittelu: Janne Teivainen
Puvustus: Minna Tervamäki & Anja Behm
Musiikki: Libby Larsen, Tobias Hume, William Byrd, Jacques-Martin Hotteterre & Henrik VIII
Esiintyjät: Pia Freund (sopraano), Kati Outinen (näyttelijä), Minna Tervamäki (tanssi), Pauliina Fred ( traverso & nokkahuilu),
Louna Hosia (viola da gamba) ja Petteri Pitko (cembalo)

Minna Tervamäki

Try me good king teaser

Minna Hatinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Bulevardi 23-27, Helsinki

15.3.2022

19.00

Ensi-ilta

3.5.2022

19.00

4.5.2022

19.00