Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström: Kristina, regina

Esitys|Tapahtuma

Kristina, regina -soolotanssiteos ja kulttuuri-ilta Turun tuomiokirkossa

Turun tuomiokirkossa vietetään kulttuuri-iltaa keskiviikkona 19.4.2023 klo 18.30 alkaen, kun ohjelmassa on kuningatar Kristiinasta kertova alustus ja sitä seuraava soolotanssiteos. Alustuksen pitää Suomen historian professori Kirsi Vainio-Korhonen ja tanssista vastaa tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström.

Soolotanssitaideteos pureutuu leikkisästi Kristiinan hahmoon. Se yhdistelee commedia dell Artea, klassista- ja barokkibalettia sekä tanssiteatteria. Kristiina ei ollut pyhimys tai suuri hyväntekijä, mutta kuningattaren tittelin takana hän oli kuitenkin ihminen. Kuka Kristiina loppujen lopuksi oli? Näyttämöllä vilahtaa myös Kristiinan elämässä vaikuttanut hahmo, filosofi Renè Descartes, jota esittää Tom Linkinen. Tämä teos on tilausteos Turun tuomiokirkkoon, ensi-ilta oli 7.10.22.

Illan kokonaiskesto on noin 90 minuuttia sisältäen pienen väliajan. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €.

Muutama päivä ennen esitystä, ma 17.4 klo 18.00, on seurakuntien toimitalolla Kristiinan kengissä -liiketyöpaja. Työpaja on voimauttava, ja käsittelee monipuolisesti kehollisuutta ja feminiinisyyttä. Kaikki ovat tervetulleita sukupuolesta riippumatta. Työpaja koostuu 50 minuutin liikkeellisestä osuudesta sekä n. 30 minuutin purkukeskustelusta.

Tapahtumakalenteri

Eeva-Kaisa Ahlamo

Esitykset

Map

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkonkatu 1, Turku

19.4.2023

18:30