Roosna & Flak: Two Body Orchestra

Since each of us was several, there was already quite a crowd.

Two Body Orchestra on yhdistelmä tanssiesitystä ja konserttia. Esitys kiertyy moninaisten kehojemme ympärille – kehojemme, jotka ovat elinten, impulssien, teknologioiden ja kertomusten verkostoja – kehojemme, jotka ovat jo itsessään kuin orkesterit.

”Sumennamme kehon ja teknologian rajoja kohti hetkiä, joissa pienimmätkin eleet – hengitys, pienet asennonvaihdokset – vaikuttavat ja luovat äänimaiseman. Tasapainottelemme taikuuden ja tieteen rajamailla ja luomme tilaa intensiteetille, haavoittuvaisuudelle ja ihmeille.”

Kansainvälisesti aktiiviset koreografit ja tanssijat Külli Roosna (Viro) ja Kenneth Flak (Norja) ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2008. Heidän työnsä käsittelee kehon kertomuksia ja tekniikoita. Teoksissaan Roosna ja Flak ovat tutkineet syväekologiaa, viikinkimytologiaa, totalitarismia ja internetkulttuuria. Heidän työnsä ydin on ihmiskokemus toisiinsa liittyvissä todellisuuksissa. Tätä he tutkivat usein tanssivan kehon mahdollisuuksien ja rajoitusten kautta, digitaalisten tekniikoiden ja erilaisten ajatusmallien jatkuvana vuoropuheluna.

Vierailu Routa Companyssa on Roosnan ja Flakin ensimmäinen vierailu Suomessa. Vierailu toteutetaan yhteistyössä turkulaisen Barker teatterin kanssa. Roosna ja Flak järjestävät myös työpajan, jossa tutustutaan heidän kehittämäänsä teknologiaan, joka muuttaa äänen liikkeeksi.

Roosna & Flak: Two Body Orchestra

Koreografia ja tanssi: Külli Roosna ja Kenneth Flak
Musiikki: Kenneth Flak yhteistyössä Külli Roosnan kanssa
Valot: Kenneth Flak
Valosuunnittelun konsultointi: Thomas Dotzler
Tekniikka: Rommi Ruttas
Puvustus: Ursula Mängel
Video: Laura Lisete Roosaar
Kuva: Kris Moor
Tuotanto: Roosnaflak
Esityksen ensi-ilta oli 7.10.2020 Tallinnassa

Routa Company

Roosna & Flak

Kris Moor

Esitykset

Osta lippu
Map

Generaattori

Kauppakatu 36, Kajaani

15.5.2021

19

16.5.2021

15