Ulla Mäkinen: Predicting Weather

"Historian tässä hetkessä te olette viimeiset ihmiset, jotka voisivat tehdä jotain ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ja ensimmäiset, jotka kokevat sen kauhut. Miksi tanssit?" kysyy Ulla Mäkinen opiskelijoiltaan.

Meidän säämallimme ovat muuttumassa. Laajat tutkimukset ja useammat todistusaineistot toteavat ihmisien olevan ilmastonmuutoksen takana. Tekoja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi on tehty aivan liian vähän. Luotamme ilmastotilastoihin, malleihin ja tulevaisuuden ennusteisiin, mutta olemassa oleva data ei pysty täysin kertomaan mitä tuleman pitää. Voimme vain ennustaa, olettaa, valmistautua ja toivoa.

”Miksi tanssit?” – kysyin uuden sukupolven tanssiopiskelijoilta.

”Historian tässä hetkessä te olette viimeiset ihmiset, jotka voisivat tehdä jotain ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ja ensimmäiset, jotka kokevat sen kauhut. Tuolloin päätöksentekijöitä ei todennäköisesti enää ole elossa. Millaisia päätöksiä teet nyt? Taisteletko vai pakenetko? Millaista polkua valitset kulkea? Mitä tarkoittaa tehdä taidetta tässä maailmantilassa? Kuinka suhtaudut päätöksiin, jotka on tehty sinua varten, ennen sinua? Miten päätät purjehtia näissä tuulissa, kun kaikki mitä voit tietää on ennustuksien varassa?”

Ohjaus: Ulla Mäkinen
Tanssijat: Lisa Gieblel, Linnea Hassila, Hanna Heino, Kira Heinonen, Heini Hermunen, Linda Holma, Veera Karttunen, Susanna Kinnunen, Vilma Lehtovaara, Inka Malmi, Paula Nousiainen, Jasu Parviainen, Arvo Saarinen, Ella Seikkala, Sonja Setälä, Ira Vuolle
Äänisuunnittelu: Ilmari Tiitinen
Valosuunnittelu: esitystekniikan koulutus, ammattiopisto Outokumpu
Yhteistyössä:  Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokumpu, tanssin ja esitystekniikan koulutukset, Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Yksin Sateessa? -festivaali
Kuva: Emma Mariella Kurkela
Kesto: noin 45 minuuttia

Perjantai 24.11.2017 klo 15.00 (ENSI-ILTA)
Lauantai 25.11.2017 klo 18.00
Vanha Kaivos, Multivisio, Kummunkatu 21, Outokumpu

Liput 15/10€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.
Ovella maksu ainoastaan käteisellä!

Huom! Pääsisäänkäynti tilaan ei ole esteetön. Esitykseen on silti mahdollista osallistua, mutta kulku järjestetään poikkeuksellista reittiä pitkin. Ole yhteydessä ennakkoon, niin pystymme takaamaan osallistumisen esitykseen itak@itak.fi.

Itä-Suomen tanssin aluekeskus

Emma Marialle Kurkela

Esitykset

Osta lippu
Map

Multivisio, Vanha Kaivos

Kummunkatu 21, Outokumpu

24.11.2017

15:00

Ensi-ilta

25.11.2017

18:00