URB 19 festivaali| Eccentric Squad: E C C E N T R I C

Uuden b-girl -ryhmän ensimmäinen näyttämöteos!

Eccentric tuo lavalle kehon, joka on omassa kontekstissaan ”eriskummallinen, omituinen, outo ja epätavallinen”, kehon joka on eksentrinen. Mikä on tämän kehon kokemus ja historia ja vielä kiinnostavampaa; mitä kaikkea se voi olla kun se saa tilaa itselleen?

Teos on tutkimus b-girlin liikkeeseen ja ilmaisuun kun sitä ei lähtökohtaisesti katsota miesoletetun liikkujan verrokkina. Suomen ensimmäinen kokonaan naisoletetuista tanssijoista koostuva break-ryhmä ottaa tilan häpeilemättömästi itselleen. Ryhmän keskinäinen energia ja toisaalta pään sisällä riehuvat epävarmuudet tulevat käsitellyiksi liikkellisten tehtävien kautta. Yleisö pääsee näkemään lähes 45 minuuttia raakaa, herkkää ja hersyvää break-tykitystä.

Eccentric squad on vuonna 2017 perustettu bgirleistä, eli naisbreikkareista koostuva suomalainen katutanssiryhmä. Kuusijäseninen ryhmä treenaa aktiivisesti, opettaa ja osallistuu tanssitapahtumiin Suomessa ja maailmalla. Vaikka breikin vaativuus ja kulttuurin maskuliinisuus välillä käy hermoille, ovat ne toisaalta ryhmän suurimpia motivaation lähteitä ja sen kannatteleva voima.

Koreografia: Eccentric Squad ja Vanessa Virta

Esiintyjät: Eccentric Squad, eli Petra Kinnunen, Roosa Merikari, Niina Lisma, Aino Lisma, Kristiina Mikhel ja Sarita Joutsen

Äänisuunnittelu: Sebastian Kurtén

Teos esitetään yhteisillassa Tero Hytösen ja Antti Uimosen Intertajuntatutkimus – online eli olen -esityksen kanssa.

Lue lisää URB-festivaalin sivuilta

Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Esitykset

Osta lippu
Map

Stoa, Teatterisali

Turunlinnantie 1, Helsinki

7.6.2019

19:00

Ensi-ilta

8.6.2019

17:00