Valtteri Raekallio: Esitys A Performance

Nykytanssi

Esitys – A Performance on tanssija-koreografi Valtteri Raekallion ja runoilija Eino Santasen yhteistyönä syntynyt teos, joka törmäyttää nykytanssiesityksen ja kokeellisen esitystaiteen.

Esitys – A Performance nyrjäyttää esiintyjien ja katsojien suhteen. Teos kyseenalaistaa esitystilanteen valta-asetelmia. Kuka lopulta katsoo ketä ja kenellä on esitystilanteessa valta?

Teoksessa kaksi eri esityskonventioiden ympärillä toimivaa ja eri keinoin rakennettua esitystä toteutuvat samanaikaisesti samalla näyttämöllä. Mirva Mäkisen ja Eero Vesterisen taidokas ja intiimi duetto piirtää liikelähtöisesti esiin muuttuvan parisuhteen dynamiikkaa. Samalla Raekallion alati itseään uudelleenmäärittelevä performatiivinen soolo nojaa vahvasti Santasen tekstiin ja kysyy suoraan yleisöltä: Mitä he näkevät, kun he katsovat tanssia?

Esitys – A Performance jatkaa Raekallion kiitettyä yhteistyötä Santasen kanssa ja pohjaa Santasen vuonna 2017 ilmestyvään viidenteen runokokoelmaan Yleisö. Heidän edellinen yhteistyönsä Edustaja (2014) sai ylistävän vastaanoton ja esitettiin loppuunmyytynä 26 kertaa. Edustaja valittiin myös YLE:n ja Helsingin Sanomien kulttuuritoimitusten vuoden kiinnostavimpien teosten joukkoon.

 

Taiteellinen suunnittelu ja toteutus: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Mirva Mäkinen, Eero Vesterinen, Valtteri Raekallio
Runot: Eino Santanen
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Käännös: Thomas Freundlich
Lavastusassistentti: Aino Koski
Valokuvaus: Jukka Huitila
Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus & Pohjoinen liike ry / Raekallio Corp.
Esitysvierailun järjestäjä: Tanssiteatteri Minimi
Kesto 50 min.
Esitystä ei suositella lapsille

Esitykset

Perjantai 10.2.2017 klo 19.00
Lauantai 11.2.2017 klo 19.00
Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio
Liput 18/10€

minimi@minimi.fi

Ryhmämyynti (yli 10 henkeä) 044 066 7338

www.minimi.fi

Valtteri Raekallio

Esitykset

Osta lippu
Map

Sotku

Suokatu 42/2, Kuopio

10.2.2017

19.00

11.2.2017

19.00