Virgin Milonga

Virgin Milonga on kokonaisvaltainen tangokokemus. Tule tanssimaan, kuulemaan ja näkemään tangoa valovoimaisten tanssijoiden ja bandoneonistien seurassa.

Virgin Milonga on kokonaisvaltainen tangokokemus. Ilta alkaa Improtango opetuksella. Koreografipari Minna Tuovinen ja Martin Heslop ohjaa yleisön tangon saloihin. Improtango on Tuovisen ja Heslopin luoma uniikki ja moderni lähestymistapa tangoon. Improtangossa ei opeteta miten tehdä tangoaskeleita vaan miten niitä luodaan. Kuka tahansa pääsee kokemaan tangon hurmosta helposti lähestyttävien harjoitusten avulla. Tuntia säestää argentiinalainen bandoneonisti Mercedes Krapovickas.

Opetuksen jälkeen lta jatkuu Krapovickasin tunteikkaan soiton tahdissa.

Ilta huipentuu Tuovisen, Heslopin sekä bandoneonistin Mikko Heleniuksen esitykseen. Esityksessä yhdistyy tanssijoiden vahva ja intohimoinen tanssi sekä Heleniuksen provokatiivisesti ja runollisesti tulkitsema tangomusiikki.

Ilta jatkuu milongan parissa Heleniuksen virtuoottisen musiikin tahdittamana.

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat kokeneita koreografeja, tanssijoita, filmintekijöitä ja opettajia. He ovat luoneet yhdessä yli 50 tanssiteosta, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille ja ulkomaisille festivaaleille. Pari on saanut paljon kiitosta tangoa ja nykytanssia yhdistävistä teoksista, joita on esitetty eri puolilla Argentiinaa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Euroopassa ja Suomessa.

Mikko Helenius on valmistunut kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemiasta ja työkentelee kanttorina Helsingissä. Monikulttuurinen musiikki ja monityylinen improvisointi ovat Mikolle läheisiä.
Mikko on soittanut bandoneonia 90-luvulta asti. Hän on esiintynyt ja levyttänyt tangoyhtyeissä useissa maissa sekä säveltänyt ja sovittanut tangomusiikkia. Hän saa bandoneonin puhumaan, kuiskimaan ja laulamaan kuin elävän ihmisen.

Mercedes Krapovickas on bandoneonisti, pianisti, säveltäjä ja musiikkitieteilijä Argentiinasta.
Mercedes välittää esityksissään tunnetta ja perinteitä.Tango ei ole hänelle vain yksi tyylisuunta. Vaikka tango syntyi Río de la Platassa, se on universaalia musiikkia ja sisältää elementtejä monista eri kulttuureista. Näin ollen jokainen pystyy tangon avulla ilmaisemaan tunteitaan.
Mercedes on esiintynyt sooloartistina soittaen erityisesti bandoneonille tehtyjä kappaleita sekä omia sävellyksiään. Hän on esiintynyt myös useiden eri yhtyeiden ja orkestereiden kanssa. Hänen esiintymisensä ovat aina kokonaisvaltaisia elämyksiä, joissa argentiinalaisen tangon tunnelataus on vahvasti läsnä.

As2wrists Dance Company

Musiikkitalo

Facebook

Martin Heslop, Jakke Nikkarinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Musiikkitalo

Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki

16.12.2016

klo 19-23

Ensi-ilta