Virpi Pahkinen Dance Company: Black Rainbow

Koko perheelle

Pohjoismaisen nykytanssin kärkiryhmä Virpi Pahkinen Dance Companyn Suomen kantaesitys ​​Black Rainbow on öinen sukellus runolliseen tanssimaailmaan.

Virpi Pahkinen Dance Company: Black Rainbow

Pohjoismaisen nykytanssin kärkiryhmä Virpi Pahkinen Dance Companyn Suomen kantaesitys ​​Black Rainbow on öinen sukellus runolliseen tanssimaailmaan.

Black Rainbow on mustana väreilevä peili, joka heijastaa ihmiskehon monimuotoisuutta, muodonmuutoksen kauneutta ja sen salaista valoa. Esitys yhdistää mystiikkaa, rituaalisen tarkkaa liikekieltä, huumoria ja pimeyden ulottuvuuksia. Virpi Pahkisen lisäksi viisi ilmiömäistä tanssijaa vievät katsojat unenomaiselle matkalle avaruuteen, jossa kaikki on mahdollista: locking-taituri kohtaa kärkitossuisen ballerinan, paljasjalkainen joogi kirjoittaa kalligrafiaa ilmaan ja nuorukaiset hyppäävät esiin kuin olisivat karanneet hiphopin aakkosista.

Esityksen kruunaa multi-instrumentalisti Jonas Sjöblomin mystinen ja hypnoottinen äänimaailma sekä Tobias Hallgrenin sielukas valosuunnittelu.

Lukuisia palkintoja saanut ja maailman näyttämöitä kiertänyt Virpi Pahkinen on kiistämättä yksi Pohjoismaiden menestyneimmistä tanssitaiteilijoista. Ruotsissa pitkään vaikuttaneen Pahkisen Black Rainbow sai ensi-iltansa vuonna 2020 Tukholman Dansens Hus -näyttämöllä. Nyt esitys nähdään kaksi kertaa Helsingin Savoy-teatterissa 14.–15.5.2022.

Ryhmä: Virpi Pahkinen Dance Company
Koreografia: Virpi Pahkinen
Esiintyjät: Pontus Sundset Granat, Sofia Sangregorio, Victor Persson, Emmi Pennanen, Sakari Romero Tuurala, Virpi Pahkinen
Sävellys: Jonas Sjöblom
Kappale vibrafonille: Luca V. Lorusso, Horizon, sov. Virpi Pahkinen
Runo: Rabindranath Tagore, suom. Hannele Pohjanmies
Valosuunnittelu: Tobias Hallgren – Lumination of Sweden
Pukusuunnittelu: Virpi Pahkinen
Maskeeraussuunnittelu: Tuija Valén
Kuvat: José Figueroa
Ryhmän tuottaja: Gita Mallik
Tuotanto: Essi Brunberg, Nea Granlund / Pragma Helsinki

Kesto: 1h, ei väliaikaa
Ikäsuositus: 5+

Virpi Pahkinen Dance Company

Pragma Helsinki

José Figueroa

Esitykset

Osta lippu
Map

Savoy-teatteri

Kasarminkatu 46–48, Helsinki

14.5.2022

19:00

15.5.2022

18:00