Virva Talonen ja Nanni Vapaavuori: Ei mitään henkilökohtaista

Nykytanssi

Koreografi Virva Talosen ja valosuunnittelija Nanni Vapaavuoren tanssiteos on toinen osa taiteilijoiden Portable Home-tanssiteossarjaa joka käsittelee kannettavaa kotia.

Ei mitään henkilökohtaista on koreografi Virva Talosen ja valosuunnittelija Nanni Vapaavuoren yhteistyössä syntyvä tanssiteos. Se on toinen osa taiteilijoiden Portable Home -tanssiteossarjaa, joka käsittelee kannettavaa kotia. Sarjassa syntyy kolme tanssiteosta kolmessa eri maassa vuosina 2016-2018.

Talonen ja Vapaavuori tarkastelevat kannettavaa kotia sekä kehollisena olemisen tapana että konkreettisena paikkana. Teossarjan toisessa osassa taiteilijat palaavat kotiseudulleen. Ei mitään henkilökohtaista teoksessa keskitytään kehoon kotina; sen rajojen pysyvyyteen ja huokoisuuteen. Kotia käsitellään erityisesti henkilökohtaisen kehon ja paikan lävistämänä.

Portable Homen ensimmäinen osa toteutui Japanissa, Museum of Arts Kôchin taiteilijaresidenssissä vuonna 2016. Talonen ja Vapaavuori valmistivat yhdessä viiden paikallisen esiintyjän kanssa tanssiteoksen Portable Home – Sumeba Miyako.

Tanssiteossarjan kolmannessa osassa taiteilijat työskentelevät Palestiinassa Diyar Dance Theatressa kesällä 2018.

Koreografi Virva Talonen ja valosuunnittelija Nanni Vapaavuori ovat työskennelleet taiteellisena työparina vuodesta 2014. He ovat valmistaneet yhdessä neljä tanssiteosta.

Virva Talosen taiteellisen työskentelyn lähtökohtana on lempeä näkökulma ihmisyyteen. Hän lähestyy tanssia liikkeen, kirjoittamisen ja kosketuksen toiminnan kautta. Teoksissaan Talonen on käsitellyt mm. sukulaisuutta, ikää, keskeneräisyyttä, vierautta sekä pelkoa ja empatiaa. Hänen tanssiteoksiaan on esitetty Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa, Helsingin Juhlaviikoilla, Routa Companyssa sekä useilla festivaaleilla Suomessa. Talonen työskentelee toisena taiteellisena johtajana Katve [blind spot] nykytanssikollektiivissa.

Nanni Vapaavuori työskentelee näyttämön tilan ja valon sekä installaation parissa. Hänelle on leimallista teoksen aiheiden käsittely tilan ja materiaalisuuden kautta. Vapaavuoren työskentelyssä on keskeistä pyrkimys konkretiaan ja vuorovaikutukseen. Tanssi- ja näyttämöteosten sekä installaatioiden lisäksi hän on työskennellyt tapahtumallisten teosten parissa sekä suunnitellut museo- ja näyttelyvalaistuksia. Vapaavuori on Suomen valotaiteen seuran FLASH (Finnish Light Art Society Helsinki) jäsen. Hän on aktiivijäsenenä mukana myös valosuunnittelua ja -taidetta edistävän Galleria Kandelan toiminnassa.

Koreografia ja esitys: Virva Talonen

Valo- ja tilasuunnittelu: Nanni Vapaavuori

Tuotanto: Barker -teatteri ja Talonen&Vapaavuori

Tuki: Taiteen edistämiskeskus

Liput: 20/ 10€
lippuvaraukset: info@barkerteatteri.fi

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Nanni Vapaavuori

Esitykset

Map

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Raunistulantie 25H, Turku

20.4.2018

19:00

22.4.2018

15:00

26.4.2018

19:00

27.4.2018

19:00