VOIMAA – Tanssi & kirjoitus voimavarana -tapahtuma!

Tanssin päivä

VOIMAA -tanssitapahtuma keskittyy kirjoittamisen ja liikkeen vuoropuheluun, minkä keskiössä on tanssitaiteen ja hyvinvoinnin yhteys ja saatavuus. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille mutta etenkin ihmisille, jotka ovat kokeneet haasteita elämässään liittyen omaan kehoonsa ja rajoihinsa.

VOIMAA -tanssitapahtuma keskittyy kirjoittamisen ja liikkeen vuoropuheluun, minkä keskiössä on tanssitaiteen ja hyvinvoinnin yhteys ja saatavuus. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille mutta etenkin ihmisille, jotka ovat kokeneet haasteita elämässään liittyen omaan kehoonsa ja rajoihinsa. Tilaisuuteen on vapaaehtoinen maksu ja se kestää 2,5 h.

Tapahtuma tarjoaa katsojalle Kartoitus- ja Kehoratorio -tanssiteokset, tanssiteosten teemoihin liittyvät yleisötyöpajat sekä loppukeskustelun työryhmän ja yleisön kesken.

KARTOITUS-tanssiteoksessa tanssitaiteilijat Katriina Kantola ja Nadja Pärssinen tarkastelevat miten yksityiset muistot voivat kirjoittamisen ja tanssimisen kautta muuntautua jaetuiksi. Tanssiteoksen kokonaisuus nivoutuu esiintyjien suhteestaan tähän hetkeen, äänimaisemaan, itseensä ja toisiinsa. Osana teosta kuullaan venäläisen äänisuunnittelija Olga Nosovan äänisuunnittelu. Kesto 30 min.

KEHORATORIO on tanssitaiteilija Mirva Keski-Vähälän ja äänitaiteilija Riku-Pekka Kellokosken esityksellinen tutkimus, jonka keskiössä ovat kehoja ympäröivät valtarakenteet. Teoksessa kalligrafiaa luodaan iholle yleisön ja esiintyjien yhteisistä kirjoitetuista teksteistä. Tanssiteoksessa keholla on kasvot, keholla on muisti. Keho on paperiarkki täyttyvää kirjoitusta. Astia, johon tippuu kokemuksia: rikkovaa ja korjaavaa massaa. Keho on osa maailmanhistoriaa, ei pelkästään omaa historiaani. Mielellä on mahdollisuus unohtaa, mutta keholla on pettämätön muisti. Kesto 30 min.

KARTOITUS-työpajassa keskitytään kinesteettiseen ajatteluun ja vapauttavaan improvisoituun tanssiin tanssiteoksen työkaluja apuna käyttäen. Lisäksi tehdään kirjoitustehtäviä, joissa mm. muunnetaan omia muistoja kysymyksiksi ja niitä kartoitetaan tanssiksi. Myös kysymykset improvisaatiosta omassa tanssissa otetaan osaksi työskentelyä. Kesto max. 30 min.

HEIJASTUKSIA MINUSTA -työpajassa pysähdytään omaan minuuteen kehon liikkeen ja heijastavien pintojen kautta. Omaa heijastusta tutkitaan mm. kirjoittamalla ja piirtämällä ja tutkitaan heijastavien esineiden kautta. Työpajaan kannattaa varata mukaan lämmintä vaatetta! Kesto 30 min.

Esitys- ja työpajoihin osallistuminen ei vaadi aiempaa tanssitaustaa. Mukaan mahtuu 12 ensiksi ilmoittautunutta.

Ilmoittaudu: katriina.kantola@gmail.com

Tukija: Helsingin kaupungin kulttuuritoimi 2018.

https://www.facebook.com/events/193018524828231/

(c) Nadja Pärssinen

Esitykset

Map

Vapaan Taiteen Tila

Vilhovuorenkuja 15, Helsinki, Helsinki

29.4.2018

klo 14-16.30