W A U H A U S (FI): Flashdance

Nykytanssi

Flashdance on esitys, jossa pimeys materialisoituu veistoksellisiksi maisemiksi ja ottaa ihmiskeholle mahdottomia muotoja.

Flashdance on esitys, jossa pimeys materialisoituu veistoksellisiksi maisemiksi ja ottaa ihmiskeholle mahdottomia muotoja. Flashdancessa katsoja joutuu kohtaamaan näkökykynsä rajallisuuden ja mielikuvituksensa rajattomat maastot.

Kun katsomme pimeyteen tai hämärään, joudumme tekemisiin sen kanssa, mitä näemme ja mitä luulemme näkevämme. Tausta ja etuala alkavat sekoittua. Havainnon piirin pienentyessä tuntematon valtaa yhä enemmän tilaa ja mielemme alkaa harhailla.

Valon läpitunkemassa yhteiskunnassamme, jossa valaiseminen tuottaa väistämättä yhä enemmän itsekontrollia, pimeys voi avata reitin tietämättömyyden äärellä olemiselle. Me emme voi ulkoa käsin tietää, millaista sisäpuolella on, kuten emme valosta käsin voi nähdä, mitä pimeydessä tapahtuu.

Maksuton ja esteetön tapahtuma. Varaa paikkasi etukäteen, kiitos!

W A U H A U S on ehdolla ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon saajaksi, ja teos on osa ANTI-festivaalin Shortlist LIVE! -ohjelmaa.

Tapahtuma ANTI-festivaalin sivustolla

ANTI Festival International Prize for Live Art

Samuli Laine

Esitykset

Osta lippu
Map

Taidelukio Lumit

Minna Canthin katu 46, Kuopio

30.10.2020

21.00