Work-In-Progress: Orfee Schuijt & Soile Voima, Meri Pajunpää

Nykytanssi

Nykytaidetila Kutomon kesäkuisessa Work-In-Progress -illassa nähdään esitykset tanssitaiteilijoilta Orfee Schuijt (FR/NO) ja Soile Voima (FI) sekä Meri Pajunpää (FI/BE). Taiteilijat ovat työstäneet esityksiä Kutomon residenssissä kesäkuun aikana.

Esitykset Nykytaidetila Kutomolla keskiviikkona 22.6.2016 klo 19
Vapaa pääsy!

Kuva: Orfee Schist

Orfee Schuijt & Soile Voima: A hand is a hole is an eye

Tanssitaiteilijat Orfee Schuijt ja Soile Voima tutkivat esityksessään A hand is a hole is an eye keinoja kehollistaa kuvia ja tekstiä. Tekijöitä kiinnostaa abstraktin liikkeen ja konkreettisen kuvan väliset rajat ja mahdollisuudet. Tanssijat sukeltavat kuvitteellisiin, mahdollisiin ja abstrakteihin maailmoihin, jotka muuten ovat piilossa koetellen näin todelliseksi koetun maailman rajoja. Esitys kysyy, kuinka fyysiset tehtävät muuttavat mielikuvitustamme ja kuvaamme todellisuudesta sekä vaikuttavat kykyymme aistia abstraktiota.

Konsepti, koreografia ja tanssi: Orfee Schuijt, Soile Voima
Äänisuunnittelu: Kim Myhr
Valosuunnittelu: Anttoni Halonen

Teosprosessia ovat tukeneet Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Pohjoismainen kulttuuripiste, Pohjoismainen kulttuurirahasto ja Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto.

Meri Pajunpää: There will probably be some music, but we’ll manage to find a quiet corner where we can talk

Tanssitaiteilija Meri Pajunpään sooloprojekti There will probably be some music, but we’ll manage to find a quiet corner where we can talk on aikamatka sanojen, muistojen ja liikkeen maailmaan. Soolon inspiraation lähteenä ovat toimineet John Cagen kirja Silence (1961) sekä puhetaltioinnit, joissa Cage artikuloi ajatuksiaan äänistä, elämästä, sienestyksestä ja säveltäjyydestä. Pajunpää haluaa luoda näyttämölle maailman, jossa mennyt, nykyinen ja tuleva leikkivät keskenään kehon kielen ja nauhoitusten kautta. Tekijä on kiinnostunut antamaan katsojille mahdollisuuden herkistyä rosoisen ääni- ja liikemaailman äärellä sekä pysähtyä uudelleenarvioimaan suhdettaan ympäristöönsä ja historiaansa.

Koreografia ja tanssi: Meri Pajunpää
Äänisuunnittelu: Ruben M. Orio

Teosta on aiemmin työstetty Zodiakin, Summer Studiosin, Akropoditi Dance Centren ja Workspace Brusselsin residensseissä.

Ehkä-tuotanto

Orfee Schuijt

Esitykset

Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

22.6.2016

19.00