XS – Uuden tanssin ja esitystaiteen festivaali | Sara Gurevitsch ja työryhmä: ZOE

Sara Gurevitschin ja työryhmän teos ZOE on aistittavina ja havaittavina kokeellisina maisemina avautuva teos. Tuntoja, ajatuksia ja merkityksiä avaava kudelma, joka pyrkii horjumaan ja pysyttelemään lähes hajoamispisteessä, menneen ja nykyhetken välisissä valinnan hetkissä. Vierailuesitys nykytaidetila Kutomolla Turussa 27.11.2019 osana XS-festivaalin ohjelmistoa.

ZOE on monitaiteellisen työryhmän teos, joka avautuu katsojalle aistittavina ja havaittavina kokeellisina maisemina. Teos haluaa takertua elävän ja elottoman materiaalisuuksien suhteisiin sallien ja tuoden esiin purkamisen ja hälvenemisen potentiaalin. ZOE muodostaa vaihtoehtoja posthumanismin väkivaltaa ilmentäville näkökulmille.

ZOE on kudelma, joka avaa tuntoja, ajatuksia ja merkityksiä. Se pyrkii horjumaan ja pysyttelemään lähes hajoamispisteessä, menneen ja nykyhetken välisissä valinnan hetkissä.

ZOE on osa jotain isompaa kysymyksenasettelua toimijuuksista ja esiintymisestä. Alusta asti se on kysynyt huomaamatta, miten muodostaa teos kehon somaattisten harjoitteiden lähtökohdista käsin ja miten luottaa elävien ja elottomien välisiin samuuksiin ja eroavaisuuksiin. Miten työskennellä solidaarisesti eri tietoisuuden ja ihmisyyden tasojen sekä materiaalien kanssa? Katsojana voit asettua mukavasti tilaan, ihmetellä, vaihtaa paikkaa tai vaikka lepuuttaa silmiä.

Zõe on käsite, jota Giorgio Agamben käyttää muun muassa puhuessaan olioiden tietoisuudesta ja Rosi Braidotti avatessaan posthumaania tietoa.

Konsepti ja koollekutsuja: Sara Gurevitsch
Esitys: Jenna Broas, Sara Gurevitsch, Tom Lönnqvist ja Salla Rytövuori
Äänisuunnittelu: Tom Lönnqvist
Tila- ja valosuunnittelu: Sofia Palillo
Pukusuunnittelu: Hanne Jurmu
Tuottaja: Riikka Thitz
Tuotanto: Itä-Suomen tanssin aluekeskus ja Sara Gurevitsch
Residenssit: Ehkä-tuotanto / Kutomo (Turku), O Espaço do Tempo (Montemor-O-Novo) ja Zodiak – Uuden tanssin keskus / Z-free (Helsinki)
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Etelä-Savon Tanssiopisto
Ensi-ilta: 3.10.2019 Sotku, Kuopio

Vierailuesitys: ke 27.11.2019 klo 19 osana XS-festivaalin ohjelmistoa

Yhteisilta Marika Peuran ja Anni Puolakan teoksen Philia kanssa

Liput: 15/10€

Ehkä-tuotanto

Sara Gurevitsch

Pekka Mäkinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

27.11.2019

19:00