YHTEISÖTANSSIFESTIVAALI 2021 – Yhdessä tanssimisen polkuja: Häivähdyksiä muusta

Pia Lindyn ja Tuula Sarivaaran yhteistyönä syntynyt demo-sooloteos Häivähdyksiä muusta, sekä esityksen jälkeinen keskustelutilaisuus tapahtuvat Zoom-alustalla osana Yhteisötanssifestivaalia.

Sooloteos on syntynyt Pian ja Tuulan yhteistyönä ja se on saanut innoitusta Eeva-Liisa Mannerin runoudesta. Työskentely on nojannut vuoropuheluun, omakohtaisuuteen, kirjoittamiseen ja moniaistiseen liikkeelliseen syventymiseen.

Teoksessa on voimakkaasti läsnä myös oman eletyn elämän ja ajanjaksojen piirtyminen eleiden, liikkeiden ja asentojen kerroksissa. Miten ihmisinä kohtaamme herkkyyttä, kypsyyttä, vahvuutta tai keskeneräisyyttä – tuttua ja tuntematonta tässä ajassa? Mitä tästä kaikesta voisi tihkua ja artikuloitua yhteiseksi jaettavaksi esitykseen, soolo-teokseksi Tuulalle?

Pia ja Tuula työskentelivät ensi kerran yhdessä Tuulan osallistuttua vuonna 2014 Pian vetämiin avoimiin tanssipajoihin Kontulassa. Tuula oli yksi alueen asukkaista, joka osallistui “Duettoja Välittämisestä”-projektin. Hän esiintyi yhdessä neljästä duetosta. Duetoissa tanssin ammattilaisen kanssa työskenteli ja esiintyi ihmisiä, joille nykytanssi oli verrattain uutta.

Idea & koreografia: Pia Lindy
Koreografia & tanssi: Tuula Sarivaara
Demo-esityksen jälkeisessä keskustelussa mukana: Pie Kär
Musiikki: Minna Viljamaa: Neiti Marplen tango, Olli Haavisto: Sliderture, J.J. Cale: Call me the Breeze

Kieli ja saavutettavuus:
Tapahtuma on suomenkielinen.
Esityksestä ja keskustelusta jää tekstitetty tallenne verkkoon kahdeksi viikoksi. Linkki tallenteeseen lisätään myöhemmin tänne: https://www.yhteisotanssi.fi/yhteisotanssifestivaali-2020

Maanantaina 7.6.2021 klo 18.00, zoom-alustalla
Linkki päivitetään tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/205823411355688?ref=newsfeed

Tapahtuma on ilmainen.
Yhteistyössä Mad House Helsingin kanssa.

Facebook-tapahtuma

Yhteisötanssifestivaali 2021 verkkosivu

Tuula nojaa seinään kasvot alaviistoon, silmät kiinni sekä kädet ylöspäin kohotettuna ja voimakkaasti nyrkissä. Tuulalla on yllään musta pitkähihainen paita ja hänellä vaaleat ja vähän harmaantuneet hiukset nutturalla päälaella. Valkoiseen seinään Tuulan taakse heijastuu varjo.

Esitykset

Map

Zoom-alusta

Online, Helsinki

7.6.2021

18.00

Ensi-ilta

20.6.2021