Yksin Sateessa? -festivaali | f-ART House: 10tytöt

Nykytanssi

Sain kerran hissan kokeesta kutosen. Näytin kavereille, etten oo enää se luokan hikari. Hävetti viedä se koe kotiin.

Kympin tyttö on rooli, jollaiseksi yksilö tulee määritellyksi ja jota yksilö alkaa myös itse toteuttaa. Suomalainen koulutusjärjestelmä suosii tietynlaisia persoonia ja oppijoita. Kympin tyttö oppii pelaamaan korttinsa “oikein” järjestelmässä, mutta samalla päätyy suorituskeskeisyyden kierteeseen. Milloin kympin tytön itselleen asettamat vaatimukset kääntyvät häntä vastaan ja menestyjän kuori alkaa säröillä?

10tytöt on f-ART House kollaboraation debyyttiteos, joka tekee henkilökohtaisen kokemuksen rinnalla näkyväksi, miten kympin tytöistä puhutaan mediassa ja muussa yhteiskunnallisessa keskustelussa. 10tytöt on liikettä, tekstiä ja audiovisuaalisuutta yhdistävä nykytanssiteos sekä kympin tyttöjen kehollinen esiin tuleminen. 10tytöt sai ensi-iltansa kesällä 2017 Niilo Helanderin -säätiön tukemana.

Työryhmä: Suvi Kelloniemi, Siiri Kortelainen, Iiris Laakso, Janna Loukas, Verna Nordlund, Ellen Virman
Kuva: Silva Riukula
Ensi-ilta: 22.7.2017, Vapaan taiteen tila, Helsinki
Kesto: noin 50 minuuttia

f-ART House on ruumiillisuuteen, liikkeeseen ja yhteiskuntarakenteisiin keskittyvä taiteilijakollaboraatio, joka muodostui vuonna 2017. Tällä hetkellä kollaboraation muodostavat tanssitaiteilijat Suvi Kelloniemi, Siiri Kortelainen, Iiris Laakso, Janna Loukas ja Verna Nordlund sekä valon, äänen ja musiikin maastossa risteilevä Ellen Virman.

Itä-Suomen tanssin aluekeskus

Silva Riukula

Esitykset

Osta lippu
Map

Joensuun kaupunginteatteri

Rantakatu 20, Joensuu

1.12.2018

19:00