Yksin Sateessa | Fusco, Fält & Haatainen: Shifting Sands

Tapahtumat

Roberto Fuscon, Emma Fältin ja Inka-Leea Haataisen monitaiteinen esitys Shifting Sands nähdään Taidekeskus Ahjossa osana Yksin Sateessa -festivaalin ohjelmistoa.

Shifting Sands on monitaiteinen runo ja ruumiinavaus.
Se on kunnianosoitus kaikille kehoille, niiden epämääräisyydelle, kauneudelle ja alati muuttuvalle luonnolle. Yksin Sateessa -festivaalilla Shifting Sands -esityksen lisäksi teokseen pääsee syventymään myös installaation muodossa festivaalilauantaina.

Työryhmä: Emma Fält, Inka-Leea Haatainen ja Roberto Fusco
Tuottaja: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, työryhmä
Valokuva: Kim Saarinen

Emma Fält on suomalainen taiteilija joka työskentelee piirroksen ja esitys- sekä livetaiteen parissa. Hänen työnsä keskittyy piirtäen syntyvään kontaktiin, yhdessä tekemiseen ja moniaistisuuteen. Viime vuosina Fält on syventynyt piirtäen tuotettuun ääneen ja ei – ihmisen kanssa työskentelyyn.

Roberto Fusco työskentelee aikaan pohjaavan digitaalisen ja fyysisen median parissa luoden installaatioita ja esitystaidetta. Hän on kiinnostunut siitä kuinka digitaalinen teknologia muokkaa kokemuksiamme fyysisestä maailmasta.

Inka-Leea Haatainen on tanssija joka on kiinnostunut improvisaatiosta ja lattia tekniikoista. Hänen työskentelyssään näkyy muiden esitystaiteen muotojen vaikutus. Yhteisötaide ja monitaiteinen työskentely on hänelle tärkeää ja inspiroivaa.

Fält-Fusco yhteistyö alkoi vuonna 2017 kun työpari kokeili musteen ja digitaalisen piirroksen mahdollisuuksia. He tutkivat piirtämisen tapahtumaa, eleitä ja jäljen tekemisestä syntyvää energiaa. Fält & Fusco työskentelevät löytääkseen yhteisen kielen ja maaperän jolla heidän hyvin erilaiset välineensä ja työskentelytapansa voivat kohdata ja keskustella tasa-arvoisina keskenään. Heidän työssään äänen ja visuaalisuuden kohtaaminen, sekä digitaalisen ja fyysisen törmäys luo uusia materiaalisia maailmoja. Fält ja Haatainen ovat työskennelleet 2017 lähtien yhdistellen perinteisiä piirros tekniikoita, kontakti-improvisaatiota ja lattia tekniikkaa ja tehden kokeiluja sanattoman vuorovaikutuksen ja eleiden visualisoinnin parissa.

Emma Fält, Inka-Leea Haatainen ja Roberto Fusco: Shifting Sands
Perjantai 26.11.2021 klo 17.30
Taidekeskus Ahjo, Kirkkokatu 23, Joensuu

Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta 18 € / 10 €.
Verkkokauppa suljetaan ja ovilipunmyynti avataan 30 min ennen esitystä.

Esitys on osa Yksin Sateessa – Joensuun nykytanssifestivaalia.

Yksin Sateessa -festivaali

Kim Saarinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Taidekeskus Ahjo

Kirkkokatu 23, Joensuu, Joensuu

26.11.2021

17:30