Yksin Sateessa | Wuolle: Underdog & Linder: Deal with me

Kahden sooloteoksen illassa Yksin Sateessa -festivaalilla nähdään Ira Wuolleen Underdog sekä Pontus Linderin Deal with me.

Wuolle & työryhmä: Underdog

“Helsingissä, 3.4.2021

Hyvä Tanssi,
Toivon, että tulet takaisin. Ihan sama, missä muodossa paluusi suoritat, kunhan tulet. Otan sinut vastaan vaikka keskellä yötä ruusujen ja samppajan kera uteliaana kuulemaan seikkailuistasi. Aluksi lepäämme hiljaisuudessa, vain samppanjan vaahto kuplii laseissa. Onhan yö emmekä tahdo herättää naapureita. Mutta, kun hesari kilahtaa postiluukusta ja ensimmäiset valonsäteet tavoittavat huonekalujen pinnat, laitan jazzia soimaan. Et voi olla pitämättä Alice Coltrainesta, kaikki pitävät Alice Coltrainesta. Ja sitten me tanssimme päivän valjetessa ja kuulemme, kun aamun ensimmäiset sporat alkavat juosta, lokit —
— Eikö kuulostakin hyvältä? Tulethan takaisin. Tiedät missä asun, vaikka päättäisinkin muuttaa jonnekin.

Terveisin, I”

Underdog on kuvitelma sooloteoksesta ja sooloteos. Se on yksi kuvaelma siitä, miltä katutansseihin lukeutuvan breikkauksen sielunmaisema näyttää. Se on pyrkimys asettua tähän aikaan tiedostaen sekä hip hop-kulttuurin juuret ja menneisyyden että oman ihmiselämän menneisyyden. Se on altavastaajan vastaus, Rambon paluu, Matti Nykäsen sanoin “tsäänssin antaminen mahdollisuudelle”. Ennen kaikkea se on kaipauksen osoitus tanssille, breikkauksen juhlaa eikä soolo ollenkaan.

Ira Wuolle on tanssitaiteilija, jonka työssä näkyvät katutanssikulttuuri, multi-innostuminen, polyrytminen uteliaisuus, monialainen puuhastelu ja tee-se-itse-henki. Kollektiivisen työskentelyn muodot, niiden kehittäminen ja oman tekemisen peilaaminen suhteessa ympäristöön sekä yhteiskuntaan ovat Wuolteelle tärkeitä elementtejä taiteen tekemisessä. Wuolle työskentelee tällä hetkellä freelancerina tanssin kentällä moninaisissa työryhmissä, projekteissa ja kollektiiveissa.

Koreografia & tanssi: Ira Wuolle
Äänisuunnittelu: Sebastian Kurten
Valosuunnittelu: Aku Lahti
Taiteellinen mentori: Ramona Panula
Tukija: Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Karjalan taidetoimikunta
Kuva: Jussi Ulkuniemi


Pontus Linder: Deal with me

Deal with me on esitys identiteetistä, luottamuksesta ja suhteista. Teos on omaelämäkerrallinen, jonka koreografiasta ja esiintymisestä vastaa breakdance-tanssija Pontus Linder. Sooloteoksen neljä eri osaa koskettavat ja keskustelevat myönteisistä tarpeista, epävarmuudesta, turhautumisesta ja hyper-maskuliinisuudesta. Teoksen abstraktit liikesarjat, joissa on näkyy viitteitä breakdancesta, nykyteatterista ja fyysisestä teatterista, sekoittuvat sulavasti yhteen yleisön vuorovaikutuksen ja huumorin kanssa.

Koreografia / esiintyminen: Pontus Linder
Musiikki: Sebastian Kurtén
Kuva: Johanna Rontu

Pontus Linder on kotoisin Ruotsista ja asuu tällä hetkellä Helsingissä. Pontus on valmistunut Tukholman Dans och Cirkus högskolanista vuonna 2013 ja käynyt lisäksi myös katutanssikoulutuksen Åsa Folkhögskolanissa. Siitä lähtien Linder on kiertänyt ja esiintynyt tanssiryhmien kuten Room to Maneuver (Iso-Britannia) ja Art of Spectra (Ruotsi) kanssa. Tällä hetkellä Linder on osa Suomen breikkimaajoukkuetta ja opettaa, tuomaroi ja esiintyy kaikkialla maailmassa.

Wuolle & työryhmä: Underdog + Pontus Linder: Deal with me
Perjantai 26.11.2021 klo 19.30
Näyttämö, Pilkontie 7, Joensuu

Yhteisillan kesto on noin 90min ja sisältää yleisökeskustelun esityksen jälkeen.

Liput yhteisiltaan ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta 18 € / 10 €.
Verkkokauppa suljetaan ja ovilipunmyynti avataan 30 min ennen esitystä.

Esitys on osa Yksin Sateessa – Joensuun nykytanssifestivaalia.

Yksin Sateessa -festivaali

Esitykset

Osta lippu
Map

Näyttämö

Koskikatu 8, Joensuu, Joensuu

26.11.2021

19:30