Z-free: Johanna Nuutinen

Z-free on Zodiakin tapahtumakonsepti, joka tarjoaa valituille taiteilijoille mahdollisuuden avata julkisesti omia työtapojaan, kehitellä ideoitaan ja ottaa yleisö mukaan työprosessiin.

ANON – The act of waiting

Koreografi Johanna Nuutinen työskentelee z-free-jaksollaan uuden teoksensa ANON – The act of waiting parissa.

Anon = soon (vanhaa englantia)

Johanna Nuutisen uusin teos ANON käsittelee odotuksen synnyttämää vääjäämätöntä antautumisen, epätietoisuuden ja epävarmuuden tunnekirjoa virtuoottisen tanssin, esiintyjien tilaa rajaavan kuutiolavasteen sekä tilan resonaatiota hyödyntävän äänimaailman keinoin.

ANON – The act of waiting tutkii myös odottamisen muodostamia väliaikaisia yhteisöjä sekä odottamiseen liittyvän vallankäytön näkökulmia. Kenellä on valta odotuttaa muita ja kuka suostuu odottamaan?

Odotus on läsnä arjessamme jatkuvasti – odotamme unen saantia, aamua, bussin saapumista, testituloksia, kesää, lomaa, toista ihmistä, syntymää, kuolemaa ja hyväksyntää. Kaikesta huolimatta odotus on vähän tutkittu aihealue.

Teknologian kehitys on myös lyhentänyt odotusaikoja useassa suhteessa, mutta myös kutistanut kärsivällisyyttämme. Siinä missä ennen odotimme kirjettä saapuvaksi viikkoja valtameren toiselta puolen, on ärsyyntymiskynnyksemme nyt hyvin matala, jos kännykän käynnistäminen kestää pidempään kuin 10 sekuntia. Onko odotuksen sietäminen olennaista kasvullemme ja kehityksellemme ihmisinä?

Johanna Nuutinen on helsinkiläinen tanssitaiteilija. Hän on luonut omia teoksia elokuvan ja näyttämöteosten muotoon vuodesta 2011 lähtien. Taiteellisessa työssään Johanna keskittyy käsittelemään identiteetin, metamorfoosin, kestävyyden ja kestollisen esityksen teemoja monitaiteellisissa konteksteissa.

ANONIN työryhmään kuuluvat Nuutisen lisäksi mm. visualisti Joonas Tikkanen, äänisuunnittelija Tuuli Kyttälä, tanssitaiteilijat Jenna Broas ja Oskari Nyyssölä, sekä dramaturgi Miranda Lawrence.

Teoksen ensi-ilta Teatteri Viiruksessa 22.11.2018

Z-free on Zodiakin tapahtumakonsepti, joka tarjoaa valituille taiteilijoille mahdollisuuden avata julkisesti omia työtapojaan, kehitellä ideoitaan ja ottaa yleisö mukaan työprosessiin.

 

Vapaa pääsy

Lisätietoja esityksestä

Jukka Nuutinen

Esitykset

Map

Zodiak - Uuden tanssin keskus

Tallberginkatu 1 B/154, Helsinki

15.11.2018

17:00-18:30