Z-nuoret: Ehdotuksia utopiasta

Nykytanssi

Z-Nuoret on Zodiakissa kevään 2018 ajan toimiva nuorisoryhmä, jonka teos Ehdotuksia utopiasta on syntynyt kollektiivisen prosessin kautta.

aika ei kulu se vaan liikkuu.
siellä on lunta. on paljon kukkia
on niin paljon puhdasta vettä että kaikilla on mahdollisuus juoda hyvää teetä.
istutaan puistoissa
elettäisiin omia tarinoita
syödään yhdessä.

Ehdotuksia utopiasta -teoksen lähtökohtana ovat olleet kysymykset. Minkälaisessa maailmassa haluamme tulevaisuudessa elää? Milloin tulevaisuus alkaa? Miten unelmat ja utopiat tulevaisuudesta voivat muuntua tanssiksi ja esitykseksi?

Työryhmä on lähestynyt kysymyksiä kehollisuuden, keskusteluiden, kirjoittamisen, nyyttäreiden ja unelmointisessioiden kautta. Kevään 2018 aikana työryhmä ehdottaa ja kokeilee erilaisia tapoja rakentaa kollektiivinen utopia. Esitys syntyy näiden ehdotusten ja utopian harjoittelemisen pohjalta.

Z-Nuoret on Zodiakissa kevään 2018 ajan toimiva nuorisoryhmä. Sen muodostavat joukko 16–22-vuotiaita nuoria, jotka valittiin mukaan projektiin avoimen haun kautta. Ryhmän harjoitusjakso on alkanut tammikuun lopussa ja jatkuu toukokuun esityksiin saakka. Harjoitusten ja teosprosessin lisäksi Z-Nuoret ryhmä käy katsomassa Zodiakin ohjelmistossa olevia teoksia.

Z-Nuoret ryhmän ohjauksesta vastaavat helsinkiläiset tanssitaiteilijat Elsa Heikkilä ja Anni Puuperä. Teoksen äänisuunnittelun toteuttaa joensuulainen äänitaiteilija Tatu Vanhatalo. Tekijöitä kiinnostaa ryhmälähtöisen teosprosessin tutkiminen ja dialogisuuden mahdollisuudet taiteellisessa prosessissa.

Z-Nuoret on Anni Puuperän opinnäytetyöprojekti osana hänen opintojaan Turun taideakatemian Soveltavan taiteen maisteriopinnoissa. Z-Nuoret-projekti on osa Elsa Heikkilän Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Tanssinopettajan maisteriohjelman opetusharjoittelua. Tatu Vanhatalo tekee projektin äänisuunnittelun osana Riverian äänituotannon koulutusohjelmaa.

Z-nuoret

Uupi Tirronen

Esitykset

Osta lippu
Map

Zodiak - Uuden tanssin keskus

Zodiakin näyttämö, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, V-ovi, Helsinki

17.5.2018

19:00

18.5.2018

19:00