Zodiak presents | Jukka Tarvainen: Alas sieltä – ja muita huomautuksia

Alas sieltä – ja muita huomautuksia on esitys, joka lähestyy fyysisesti kuvataiteilija Joni Kärkkäisen ja tanssitaiteilija Jukka Tarvaisen ideoimaa kuvataideteosta Muuri. Sekä Töölönlahden rannalla sijaitseva kuvataideteos että esitys ovat osa Helsinki Biennaali 2021 -tapahtumaa.

Tarvaisen ohjaama Alas sieltä – ja muita huomautuksia on tanssia ja parkouria yhdistävä esitys ja ihmistoiminnan ilmentymä. Sen innoituksena toimivat työryhmän havainnot ja omakohtaiset kokemukset ihmisen käyttäytymisestä, liikkumisesta ja olemisesta julkisilla paikoilla; kanssakulkijoiden suhtautumisesta katukuvasta poikkeaviin ilmiöihin, sekä julkiseen tilaan liittyvästä sosiaalisesta paineesta.

Esiintyvänä ryhmänä toimii kaksi nykytanssin ja kaksi parkourin ammattilaista, sekä joukko harrastajia. Teoksen äänisuunnittelusta vastaa Jouni Tauriainen ja valosuunnittelusta Lauri Sirén, yhteistyössä pimenevien elokuun iltojen kanssa.

Yleisölle

Joni Kärkkäisen suunnittelema ja toteuttama Muuri-teos on pystyssä Helsinki Biennaalin ajan 12.6.–26.9.2021 Töölönlahden puistossa. Muuri sijaitsee Finlandia talon edustalla Töölönlahden puistossa, leikkipaikan viereisellä nurmikentällä. Esitys tapahtuu Muurin yhteydessä.

Esitykseen on vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Saatamme paikan päällä joutua rajoittamaan yleisömäärää vallitsevien koronarajoitusten mukaisesti. Esitys tapahtuu ulkona ja sitä seurataan nurmikolla istuen, joten varauduthan halutessasi istuinalustalla.

Mikäli esitys joudutaan perumaan säästä johtuen, siitä ilmoitetaan Zodiakin eri viestintäkanavissa.

Koreografia ja ohjaus: Jukka Tarvainen
Esiintyjät: Kauri Sorvari, Niklas Eränpalo, Sanni Vesterinen, Jussi Suomalainen; Kirsi Nisonen, Katia Skylar, Piitu Viittanen, Pyry Miikkulainen, Oona Palomaa, Minttu Mustonen, Anne Harju, Unto Ikkala
Valosuunnittelija: Lauri Sirén
Äänisuunnittelija: Jouni Tauriainen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus

KANTAESITYS

Teoksen tiedot Zodiakin sivuilla

Uupi Tirronen

Esitykset

Map

Muuri-teos, Töölönlahden puisto

, Helsinki

20.8.2021

21:00

Ensi-ilta

21.8.2021

21:00

23.8.2021

21:00

24.8.2021

21:00

27.8.2021

21:00

28.8.2021

21:00