Ryhmät ja koreografit

Tässä osiossa voit tutustua tanssin tekijöihin Suomessa: tanssiryhmiin ja koreografeihin. Ryhmien ja koreografien tietojen yhteydestä löydät linkit tekijöiden omille verkkosivuille ja muihin kanaviin.

4 osumaa kategoriassa Tanssiryhmät / Etninen ja kansantanssi

Love for the tree © Kirsi MacKenzie

Sanna Karlsson-Sutisna Company (SKSCOMPANY)

Etninen ja kansantanssi|Lapsille ja nuorille|Tanssiteatteri

SKS Company tarjoaa tuoreelta innotiivista ja vahvaa visuaalista taidetta. Siinä yhdistyy jopa interaktiivisuus, tanssi- & kuvataide, syvä yhteys luontoon & eri kulttuureihin. Esitykset ovat sooloista ryhmäesityksiin, niin arjen tilanteissa kuin isoilla näyttämöillä.

www.karlsson-sutisna.com

Leiblied © Kari Vainio

Tanssiteatteri Rimpparemmi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri Rimpparemmi yhdistää rohkealla tavalla kansantanssin elementtejä virtaavaan nykytanssiin. Ryhmä tekee teoksia kaikille ikäryhmille. Vuosittaisista esiintymisistä noin puolet tapahtuu kiertueilla.

www.rimpparemmi.fi

Kake - Tiellä tähtiin © Mikko Mäntyniemi

Tanssiteatteri Tsuumi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Helsinkiläinen tanssiteatteri, joka imee voimansa arkaaisista juurakoista ja ammentaa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Tanssiteatteri Tsuumi tekee monimuotoista esitystaidetta, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä.

www.tsuumi.com

Trinomia © Vili Vornanen

VäkeväKollektiivi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi

VäkeväKollektiivi koostuu nuorista esittävän taiteen ammattilaisista, joita yhdistää väkevä näkemys suomalaisen kansanperinteen mahdollisuuksista tässä päivässä. Traditiota lähestytään rohkeasti nykytaiteen keinoin.

www.vakeva.co