Ryhmät ja koreografit

Tässä osiossa voit tutustua tanssin tekijöihin Suomessa: tanssiryhmiin ja koreografeihin. Ryhmien ja koreografien tietojen yhteydestä löydät linkit tekijöiden omille verkkosivuille ja muihin kanaviin.

67 osumaa kategoriassa Tanssiryhmät

© Sami Jokisuo

Alalantela Company

Nykytanssi

Tanssija-koreografi Joel Alalantelan syksyllä 2020 perustama Alalantela Company on uudistuva kokoonpano esittävän taiteen ammattilaisia, joka tuottaa tanssiteoksia sekä näyttämöille että muihin erilaisiin tiloihin ja tapahtumiin. Company korostaa toiminnassaan yhteistyötä ja monitaiteellisuutta.

Deep © Pekka Mäkinen

Alpo Aaltokoski Company

Nykytanssi|Yhteisötanssi

Alpo Aaltokosken teoksille on tunnusomaista kokonaisvaltainen visuaalinen ajattelu. Koreografin pyrkimyksenä on ymmärtää ihmistä, ihmisen suhdetta toiseen ihmiseen ja ympäröivään maailmaan – koomisia ulottuvuuksia unohtamatta.

www.aaltokoskicompany.fi

Break the Fight - I was here! © Laura Oja

Arja Tiili Dance Company

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Show- ja katutanssi

Arja Tiili Dance Company tuottaa laadukkaita, rohkeita, hauskoja, energisiä ja omalaatuisia teoksia ja työpajoja joissa yhdistyy tanssin eri tyylilajit breakdancesta nykytanssiin sekä teatteriin.

www.arjatiili.fi

Herra Kookaburra ja Kukkaroo © Miia Kota

Auraco

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Auraco on omaleimainen ja vahvasti visuaalinen tanssi- ja miimiteatteri, joka tuottaa sekä näyttämö- että site specific -teoksia kaikenikäisille yleisöille. Auraco on yksi Suomen kansainvälisimpiä tanssiryhmiä.

 

 

www.auraco.fi

Circles (kor. Urmas Poolamets) © Seilo Ristimäki

Aurinkobaletti

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

”Aurinkobaletti tunnetaan monipuolisena nykytanssiryhmänä, jonka ohjelmistossa on teoksia sekä aikuisille että lapsille. Ryhmä on saanut erityisesti kiitosta uusiutumiskyvystään ja vahvasta ensemblesta, joka on valmis rikkomaan oman genrensä rajat. ”

www.aurinkobaletti.fi

Seitsemän © Grisha Olizeg

Ballet Finland

Baletti|Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

Ballet Finland on modernin baletin ryhmä, joka esittää uusia inspiroivia klassiseen balettitekniikkaan pohjautuvia teoksia. Ryhmä lähestyy balettia uusin näkökulmin raikastaen sen liikekieltä ja lisäten siihen uusia elementtejä.

www.balletfinland.com

© Yoshi Omori

Carl Knif Company

Nykytanssi

Tanssija ja koreografi Carl Knif perusti oman ryhmänsä Carl Knif Companyn vuonna 2012. Knifin koreografioita yhdistää surrealistinen, unenomainen ja humoristinen maailma, joihin katsojat ovat saaneet tutustua teoksissa kuten Hologram Walls, Claude glass ja Mothertongue.

www.carlknifcompany.com/

KILL Carmen © Janne Mikkilä

Compañía Kaari & Roni Martin

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Flamencoa ennakkoluulottomasti uudistavan kansainvälisesti palkitun Compañía Kaari & Roni Martin -ryhmän näyttämöteoksissa flamencon tekniikka yhdistyy nykytanssin vapauteen ja musiikki sekä tanssi nivoutuvat saumattomaksi kokonaisuudeksi.

www.compania.fi

Panopticon © Pekka Mäkinen

Flow Productions

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

Flow Productions on dynaaminen oululainen tuotantoryhmä, joka luo monitaiteellisia teoksia niin näyttämölle kuin paikkasidonnaisesti. Ryhmän toimintaa johtaa taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula, joka toimii nykytanssikoreografina ja -tanssijana.

www.flowprod.fi

(c) Miika Karttunen

FlowWowProductions

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Nadja Pärssinen on toiminut koreografina ja esiintyjänä Suomessa ja ulkomailla. Hänen projekteissaan fokuksena on ollut liikeen ja äänen vuoropuhelu, kielellisyys ja poikkitaiteelliset taidemuodot. Hän ollut v. 2018 lähtien FlowWowProductionsin alullepanija.

www.npflowwow.com

© Johanna Rontu

Fokus Dance Company

Baletti|Nykytanssi|Show- ja katutanssi

Fokus Dance Company koostuu kuudesta tanssialan ammattilaisesta, joita yhdistää palo taidetansseihin ja esiintymiseen. Tavoitteemme on tuoda ammattitaitoista tanssia koko kansan nähtäväksi. Tarjoamme tanssia yksittäisistä esityksistä kokoillan teoksiin.

www.fokusdance.fi

Divine © Katri Naukkarinen

Go Go Tanssiryhmä Kuumat Putket

Nykytanssi

Kuumat Putket on yhdentoista nykytanssin ammattilaisen löyhä yhteenliittymä. Itseään ”wannabe-gogo-tanssiryhmäksi” tituleeraava varhaiskeski-ikäinen taiteilijajoukko tarttuu naiseuteen ja naisellisuuteen virkistävällä ja rohkealla nykytaideasenteella.

www.kuumatputket.com

© Heikki Tuuli

Gruppen Fyra

Nykytanssi

Helsinkiläinen tanssiryhmä Gruppen Fyra on perustettu v.1998. Ryhmä tuottaa vuosittain 1-4 kantaesitystä, minkä lisäksi se tekee tilausteoksia ja kiertää ohjelmistollaan. Ryhmän persoonallinen tyyli on yhdistelmä popkulttuuria, nykytanssia, huumoria ja tanssiteatteria.

www.gruppenfyra.com

Hanna Brotherus Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Hanna Brotherus on ohjaaja, koreografi ja kirjailija, joka kuuluu kiistatta suomalaisen tanssitaiteen kärkinimiin. Hän on vahvan omaääninen, taiteellisesti tinkimätön ja poikkeuksellisen uusiutumiskykyinen tekijä, jonka työn ytimessä on ihmisen kohtaaminen.

www.hannabrotherus.com/

Pieniä pääosia © Marko Mäkinen

Helsinki Dance Company

Tanssiteatteri

Helsingin Kaupunginteatterin yhteyteen 1973 perustettu Helsinki Dance Company on kansainvälisesti arvostettu tanssiryhmä. Tanssiesitysten lisäksi HDC:n monipuoliset tanssijat ovat osallistuneet myös mm. HKT:n musikaaleihin.

www.hkt.fi/hdc/

Tango Noir © Martin Heslop

Improtango Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Kansainvälisesti arvostettu ryhmä yhdistää vahvalla ja uniikilla tavalla nykytanssia ja tangoa. Monipuolinen ryhmä tuottaa myös tanssielokuvia, toteuttaa kansainvälisiä yhteistyöprojekteja ja monitaiteellista koulutustoimintaa. Tunnettiin aikaisemmin nimellä As2Wrists.

improtango.fi/

Anamorphic Variations © Sakari Viika

Ismo Dance Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Ismo-Pekka Heikinheimo tunnetaan taiteellisesta rohkeudesta ja harkitusta visuaalisuudesta. Hän yhdistää koreografiaa muihin taiteenlajeihin, kuten kuvataiteeseen, arkkitehtuuriin ja performanssiin. Hänelle tanssi on tapa olla maailmassa.

www.ismodance.fi

Dinosaur © James Medcraft

Janina Rajakangas Projekti

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Janina Rajakangas Projekti on aina uudistuva ryhmä taiteen ammattilaisia, jotka kutsutaan kunkin projektin äärelle.

janinarajakangas.blogspot.fi/

Jotakin kuin Grey Gardens © Aino Kannisto

Jenni Kivelä & Kiltit ihmiset

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Ryhmä toimii tanssin ja teatterin välimaastossa, tehden näyttämöteoksia sekä paikkasidonnaisia esityksiä. Viimeisimpiä teoksia ovat Jotakin kuin Grey Gardens (2015) yksityisasuntoon ja koko perheen Kylli-koira ja elämisen sietämätön kepeys (2017).

www.jennikivela.com

Diva Vulva © Lilja Lehmuskallio

K&C Kekäläinen & Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri

K&C:n missio on edistää tanssitaidetta älyllisenä, kantaaottavana taidemuotona. Kaapelitehtaalla toimiva koreografi-tanssija Sanna Kekäläisen johtama tanssiteatteri yhdistää teoksissaan konseptuaalista ajattelua ainutlaatuiseen fyysiseen liikekieleen.

www.kekalainencompany.net

Flamencosauna © Saara Autere

Katja Lundén Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Katja Lundén Company on tullut tunnetuksi rajojarikkovista monitaideteoksistaan kuten Universo, Flamencosauna, Edvard Munch – Elämän tanssi, Muiston jälki, AfterMachine ja Norsun Elämää – La Vida de Una Elefante. Ryhmän tyyli on uniikki sekoitus flamencoa ja nykytanssia sekä uudenlaista musiikkiteatteria. Teokset ovat arvostelu- ja yleisömenestyksiä ja ovat kiertäneet menestyksekkäästi esim. kansainvalisillä tanssi- ja musiikkifestivaaleilla.

www.katjalunden.com

Pekka Pitkänen

Katve [blind spot]

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

KATVE [blind spot] on vuonna 2012 perustettu helsinkiläinen nykytanssiryhmä, joka tuottaa monitasoisia ja raikkaita nykytanssiteoksia. Ryhmän teoksia leimaa visuaalisuus, fyysisyys ja mielikuvitus. Teoksissa työskentelee produktiokohtaisesti kiinnitettyjä freelancer taiteilijoita, vahvoja nykytaiteen ammattilaisia. Ryhmän taiteellisena johtajana toimii Heidi Masalin ja sen toimintaa tukee Helsingin kaupunki.

katveblindspot.kuvat.fi/

Kielo Dance Company © Senia Robbins

Senia Robbins

Kielo Dance Company

Baletti|Nykytanssi

Kielo Dance Company on vuonna 2020 perustettu helsinkiläinen tanssiryhmä, joka tanssii nykytanssia ja balettia. Ryhmän päätavoitteina on työllistää taitavia nuoria tanssitaiteen ammattilaisia, tuoda näyttämöille ja esiintymisalustoille uudenlaisia näkökulmia nykytanssiin ja balettiin sekä käsitellä yhteiskunnallisesti tärkeitä teemoja taiteen keinoin. Tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja rohkeus ovat Kielon kulmakiviä.

www.kielodancecompany.com/

Wolfpack © Aino Huovio

Kinetic Orchestra

Nykytanssi

Kinetic Orchestra helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka taiteellisena johtajana ja koreografina toimii Jarkko Mandelin. Vuonna 2009 perustetun ryhmän missiona on luoda kiinnostavaa ja korkeatasoista tanssitaidetta.

www.kineticorchestra.fi

Fanni Tutek Hajnal

Klever Dance

Baletti|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Klever Dance on suomalainen tuotantoyhtiö, joka esittää palkitun koreografi Kristian Leverin töitä.

www.kleverdance.com/

© Xavier Bambú Locquet Vandenberghe

Ko-kollektiivi

Nykytanssi

Koreografi Satu Tuomiston perustama Ko-kollektiivi yhdistää taiteellisen unelmoinnin akateemiseen tutkimukseen ja tuottaa luovaa, utopistista, luonnonmukaista ratkaisua. Ko-kollektiivin toiminnan keskiössä on yhteistyö ja intohimona ryhmäluovuus.

https://www.linkedin.com/company/ko-kollektiivi/

www.ko-kollektiivi.fi/

Jetro Stavén

Lappeenrannan tanssiteatteri

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Lappeenrannan Tanssiteatteri on tanssin, teatterin ja musiikin ammattilaisista koostuva ryhmä. Se perustettiin tammikussa 2017 täyttämään tanssiteatterityhjiötä Etelä-Karjalassa. Sekä intohimosta.

www.lappeenrannantanssiteatteri.fi

The Space. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Liisa Pentti +Co

Nykytanssi|Yhteisötanssi

Helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka keskeiset arvot ovat taiteellinen tinkimättömyys ja omaäänisyys. Vuonna 2000 perustetun ryhmän taiteellinen profiili sijoittuu tanssin, esitystaiteen ja nykyteatterin maisemaan ja sen työskentelyä leimaa kokeellisuus.

www.liisapentti.com

Acts of Clothing @ Pekka Mäkinen

Live Umbrella

Nykytanssi

Live Umbrella hallinnoi koreografi ja kuraattori Johanna Tuukkasen taiteellista toimintaa. Yhteistyötä ja monitaiteellisuutta korostaen Live Umbrella tuottaa teoksia näyttämöille, gallerioihin sekä erilaisiin tiloihin esittävien taiteiden ja nykytaiteen parissa.

tuukkanen.net

LOCATION X

Nykytanssi

Taneli Törmän (FIN/DK) vuonna 2011 perustama LOCATION X tuottaa kansainvälisiä nykytanssi, tanssielokuva ja poikkitaiteellisia yhteistyöprojekteja sekä lavalle että paikkasidonnaisiin kohteisiin. Jokainen uusi ja vanha tila on inspiraation lähde.

www.tanelitorma.com

BabySauna © Dorit Salutskij

Loiske Ensemble

Lapsille ja nuorille|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Loiske Ensemble tekee tanssiesityksiä pienille lapsille. Loiske Ensemble perustettiin vuonna 2006 tarpeesta tuottaa alle 3-vuotiaille katsojille elämyksiä ja kokemuksia tanssitaiteen keinoin.

www.loiske.info

Hiljaisuus © Eetu Sillanpää

Malviniemi Company

Nykytanssi

Malviniemi Company on Vaasassa toimiva nykytanssiryhmä, joka on perustettu vuonna 2011. Ryhmän taiteellinen johtaja on tanssitaiteilija Mia Malviniemi. Ryhmän ohjelmisto koostuu näyttämöteoksista, paikkasidonnaisista teoksista ja improvisaatio esityksistä.

www.malviniemi.fi

© Pekka Kuismanen da Silva

Mamia Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Mamia Company on nykytanssiteatteri. Companyn teosten keskiössä ovat aikakautemme ilmiöt, ihmisyyden tila ja yhteiskunta. Company tekee teoksia nykytanssista puheteatteriin.

www.mamiacompany.fi

© Patrik Rastenberger, Roberto Pugliese ja Mikko Kallinen

Mikko Kallinen & The Company

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

Mikko Kallinen & The Company on produktiopohjainen ryhmä, joka koostuu eri taiteenalojen toimijoista. Uudet tuotannot ovat enimmäkseen audiovisuaalis-koreografisia teoksia videoatanssifilmien, animaation ja interaktiivisten töiden muodossa.

www.av-arkki.fi/en/artists/mikko-kallinen_en/

BODY NOTES © Kai Kuusisto

MimoArt Company

Nykytanssi

MimoArt Company tuottaa taiteilijapari Mimosa Lindahlin ja Arto-Oskar Reunasen taiteellista ja taiteellis-pedagogista työtä. Ryhmän töissä, joissa fyysisyys ja visuaalisuus ovat merkittävässä roolissa, yhdistyy tanssin lisäksi myös teatterin ja sirkuksen traditiot.

mimoartcompany.com

Minimi Tanssiteatteri

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Tanssiteatteri Minimi on monialainen esittävän taiteen yhteisö, joka tekee lajityyppirajoja tottelemattomia fyysisiä esityksiä etsien uusia tapoja sysätä ajatuksia liikkeeseen.

www.minimi.fi

© Harri Tahvanainen

Myrskyryhmä

Nykytanssi|Yhteisötanssi

Myrskyryhmä tuottaa tanssiesityksiä ja mm. monitaiteellisen ryhmätyön taiteilijaresidenssejä, ryhmällä on vahva kokemus erityisesti kulttuurisesta vanhustyöstä. Ryhmän ytimen muodostavat tanssitaiteilija Elli Isokoski ja koreografi Pauliina Laukkanen.

www.myrskyryhma.fi

Nexus Extreme

Baletti|Nykytanssi|Show- ja katutanssi

Nexus extreme on tuottanut vuodesta 1996 lähtien uutta sirkusta ja eri tanssilajeja yhdistäviä esityksiä.

Anthem © Mika Haaranen

NOM KOLLEKTIV

Nykytanssi

NOM KOLLEKTIV on Helsingissä toimiva nykytanssiryhmä. Ryhmän on perustanut tanssitaiteilija Jaakko Nieminen. Ryhmä tekee yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa moninaisissa projekteissa tuottaen ryhmäteoksia, sooloja, installaatioita ja elokuvia.

www.nomkollektiv.fi

The Stop – Dark Matter of Art © Pasi Orrensalo

Petri Kekoni Company

Nykytanssi

Koreografi Petri Kekonin teokset ovat kuin ajassa ja paikassa liikkuvia veistoksia. Companyn repertuaari koostuu liikkeen arkkitehdiksi kutsutun koreografin tuotannosta vuodesta 1998 lähtien. Helsingissä toimiva nykytanssiryhmä täyttää 2017 10 vuotta.

www.kekonico.fi

Havaintoja Maasta © Esa Kyyrö

Pori Dance Company

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Vuonna 1989 perustetun ryhmän keskeisiä tavoitteita on edistää suvaitsevaisuutta ja inhimillisiä arvoja tanssin – sen monimuotoisuuden, muovautuvuuden ja kauas ammentavien juurien kautta.

www.poridancecompany.com

Raisa Punkki © Pak Han

punkkiCo

Nykytanssi|Tanssiteatteri

punkkiCo tanssiryhmän tavoitteena on luoda taiteellisesti palkitsevia ja inspiroivia esityksiä yhteistyönä eri alojen taiteilijoiden kanssa. Tavoitteemme on muokata tunne liikkeeksi ja liike tunteeksi.

www.punkkiCo.com

Raekallio Corp.

Nykytanssi

Tanssiryhmä Raekallio Corp. tuottaa koreografi Valtteri Raekallion produktioita, joihin kuuluu laajamittaisia immersiivisiä site specific -esityksiä, kansainvälisesti kiertäviä näyttämöteoksia sekä tanssielokuvia.

www.raekallio.fi

VillerValla ©Tatu Kantomaa

Rasa Collective

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Rasa Collective tuottaa korkeatasoista tanssitaidetta erityisesti Pohjois-Suomen ja Pohjoiskalotin alueella. Sen tavoitteena on tehdä ja viedä nykytanssia vakiintuneiden esiintymistilojen ulkopuolelle.

www.pistery.org/tanssiesitykset/

GLG © Kai Kuusisto

RISA

Nykytanssi|Tanssiteatteri

RISA (Riia Kivimäki & Saku Mäkelä) luo omaleimaisia, genrejä ylittäviä ja kaikille avoimia teoksia. Ennen kokemattomille poluille päädytään, kun tanssi kurottaa kohti uusia ulottuvuuksia ja kohtaa akrobatian, luoden ainutlaatuisen saumattoman kudelman.

www.riiasaku.com

Spoon River antologia @ Minna Hyvönen

Routa Company

Nykytanssi|Yhteisötanssi

Kajaanilainen Routa Company tuottaa, kehittää ja mahdollistaa korkeatasoista ja persoonallista tanssitaidetta. Omia tuotantoja, vierailuesityksiä, residenssitoimintaa ja työpajoja.

www.routacompany.fi

Rule of Capture 2 Fallen © Jefunne Gimpel

Saine Ensemble

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Saine Ensemble tekee monitaiteisissa produktioissaan (2-4 tuotantoa/vuosi) yhteistyötä eri taiteen alojen ammattilaisten kanssa. Teokset yhdistävät tanssia, musiikkia, visuaalista ja ympäristötaidetta sekä lyhytelokuvaa. Ryhmän taiteellinen johtaja on Annatuuli Saine.

www.saineensemble.fi

Love for the tree © Kirsi MacKenzie

Sanna Karlsson-Sutisna Company (SKSCOMPANY)

Etninen ja kansantanssi|Lapsille ja nuorille|Tanssiteatteri

SKS Company tarjoaa tuoreelta innotiivista ja vahvaa visuaalista taidetta. Siinä yhdistyy jopa interaktiivisuus, tanssi- & kuvataide, syvä yhteys luontoon & eri kulttuureihin. Esitykset ovat sooloista ryhmäesityksiin, niin arjen tilanteissa kuin isoilla näyttämöillä.

www.karlsson-sutisna.com

Vieraskirja © Anna Fioretti

Sivuun Ensemble

Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Tanssiteatteri Sivuun Ensemble käsittelee monitaiteisissa teoksissaan ajankohtaisia aiheita yksilön näkökulmasta. Koreografi Ninni Perkon johtaman Ensemblen toiminta koostuu näyttämö- ja kiertueteoksista sekä yhteisöllisistä hankkeista.

www.sivuun.net

Bajadeeri © Sakari Viika

Suomen kansallisbaletti

Baletti|Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

Vuonna 1922 perustettu Suomen kansallisbaletti on Suomen ainoa ammatillinen täysimittainen balettiryhmä. Ryhmässä työskentelee 75 tanssijaa sekä 12 nuorisoryhmän tanssijaa. Ryhmän yhteydessä toimii myös balettioppilaitos.

oopperabaletti.fi/

SEE | OBEY © Heikki Tuuli

Susanna Leinonen Company

Nykytanssi

Susanna Leinonen Companyn teoksia on nähty yli 20 maassa. Koreografi Leinosen vangitseva liikekieli yhdistettynä silmiä hivelevään visuaalisuuteen ja omaperäiseen äänimaailmaan tekevät ryhmän teoksista kokonaisvaltaisia elämyksiä.

susannaleinonen.com/

Beyond the Body © Michal Iwanowski

TaikaBox

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Koreografi/tanssija Tanja Råmanin ja digitaalitaiteilija/suunnittelija John Collingswoodin luoma TaikaBox on Suomessa ja Walesissa toimiva voittoa-tavoittelematon tanssi ja digitaalitaide organisaatio. TaikaBox pyrkii luomaan uusia tapoja kokea tanssia

www.taikabox.com

© Matti Häyrynen, kuvankäsittely: Tero Ahonen.

Tanssiryhmä Off/Balance

Nykytanssi

Off/Balance on kahden tanssitaiteilijan ja lapsuudenystävyksen Jyväskylään perustama nykytanssiryhmä. Heidän rakentamansa raikkaan ja yllätyksellisen ohjelmiston myötä Off/Balance on noussut Keski-Suomen suurimmaksi tanssiryhmäksi.

www.offbalance.fi

ILTA © Matti Kivekäs

Tanssiteatteri ERI

Tanssiteatteri

Tanssiteatteri ERIn perustivat vuonna 1989 tunnetut suomalaiset tanssija-koreografit Tiina Lindfors, Lassi Sairela ja Eeva Soini. Ryhmä on tunnettu omaperäisistä ja vaikuttavista tanssiesityksistään sekä Suomessa että ulkomailla.

www.eri.fi

Omnipotens @ Ilpo Vainionpää

Tanssiteatteri Glims & Gloms

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Glims & Gloms on koreografien Simo Heiskanen ja Tuomo Railo vuonna 1997 perustama espoolainen tanssiteatteri, jonka esityksissä – niin koko perheelle kuin aikuisyleisöllekin –  komiikka koskettaa, huumori yllättää ja tanssi kohottaa.

www.glimsgloms.com

Talvisirkus Muisti © Joona Pettersson

Tanssiteatteri Hurjaruuth

Lapsille ja nuorille|Tanssiteatteri

Pienestä kiertueteatterista spektaakkelimaisen Talvisirkuksen pyörittäjäksi kasvanut Tanssiteatteri Hurjaruuth on tuottanut yli 35 vuoden aikana yli 100 ensi-iltaa. Tanssiteatteria, videotaidetta ja nykysirkusta yhdistävä ryhmä on tunnettu ennakkoluulottomasta tyylistä.

www.hurjaruuth.fi

Kahdeksasta neljään © Philippe Luickx

Tanssiteatteri Liikeri

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Tanssiteatteri Liikeri on tamperelainen nykytanssiryhmä, joka tekee tanssia energisellä ja leikkisällä asenteella. Tuotamme vuosittain 1-2 uutta teosta ja esiinnymme myös perinteisten näyttämötilojen ulkopuolella.

www.tanssiteatteriliikeri.weebly.com

Myrsky-Storm © Harri Hinkka

Tanssiteatteri MD

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Tanssiteatteri MD esiintyy kotiestradillaan Tampereella sekä kiertueilla kotimaassa ja ulkomailla. Vuodesta 1997 toimineen tanssiteatterin ohjelmistosta löytyy laaja valikoima nykytanssi- ja tanssiteatteriesityksiä niin aikuisille kuin lapsillekin.

www.tanssiteatterimd.fi

Hui Kauhistus © Matti Rajala

Tanssiteatteri Raatikko

Lapsille ja nuorille|Tanssiteatteri

Vantaalainen Tanssiteatteri Raatikko tekee tanssiteatteria lapsiyleisölle. Huumori, teatteri ja tanssi sekä yleisön osallistaminen esityksiin ovat Raatikon erityisosaamista. Raatikolla on vuosittain noin 30 000 katsojaa omassa teatterissa ja kiertueilla.

www.raatikko.fi

Leiblied © Kari Vainio

Tanssiteatteri Rimpparemmi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri Rimpparemmi yhdistää rohkealla tavalla kansantanssin elementtejä virtaavaan nykytanssiin. Ryhmä tekee teoksia kaikille ikäryhmille. Vuosittaisista esiintymisistä noin puolet tapahtuu kiertueilla.

www.rimpparemmi.fi

ExTempoRe ©Tosca Ramberg

Tanssiteatteri Studio Solu

Tanssiteatteri

Tanssiteatteri Studio Solu on heinäkuussa 2010 rekisteröity yhdistys, jonka pääasiallisena tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää tanssiteatteritoimintaa Lapissa. Omien harjoitustensa lisäksi Solu kurssittaa ja kouluttaa, sekä pitää tunteja.

www.studiosolu.com/

Kake - Tiellä tähtiin © Mikko Mäntyniemi

Tanssiteatteri Tsuumi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Helsinkiläinen tanssiteatteri, joka imee voimansa arkaaisista juurakoista ja ammentaa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Tanssiteatteri Tsuumi tekee monimuotoista esitystaidetta, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä.

www.tsuumi.com

Third Practice © Kai Kuusisto

Tero Saarinen Company

Baletti|Nykytanssi

TSC luo, esittää, tuottaa ja opettaa korkeatasoista, koskettavaa ja moniaistisesti elämyksellistä tanssia. Vuonna 1996 perustettu Tero Saarinen Company on esiintynyt johtavilla näyttämöillä 40 maassa kaikissa maanosissa. Helsingissä TSC tuottaa Tanssin taloon kolme sesonkia vuodessa.

www.terosaarinen.com

Trinomia © Vili Vornanen

VäkeväKollektiivi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi

VäkeväKollektiivi koostuu nuorista esittävän taiteen ammattilaisista, joita yhdistää väkevä näkemys suomalaisen kansanperinteen mahdollisuuksista tässä päivässä. Traditiota lähestytään rohkeasti nykytaiteen keinoin.

www.vakeva.co

VAPAAkollektiivi

Nykytanssi

Viiden tanssitaiteilijan luotsaama VAPAAkollektiivi on kutsukoreografiperiaatteella toimiva monipuolinen nykytanssiryhmä. Kansainvälisesti toimivan tamperelaisen ryhmän työn ytimessä on uutta luova yhteistyö eri alojen taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

www.vapaakollektiivi.blogspot.fi

El Bimbo © Jussi Tuokkonen

Vivarium Kollektiivi

Nykytanssi

VIVARIUM KOLLEKTIIVIN taiteellisen toiminnan ydin on improvisaatio esittävän taiteen muotona. Ryhmän muodostavat tanssitaiteilijat Elina Hauta-aho, Linda Priha, Anni Rissanen sekä muusikko Eero Savela. Vivarium on toiminut vuodesta 2009 toteuttaen teoksia eri tiloihin.

vivavivarium.weebly.com/

Old people, odd people. Kuva: Stanislav Belyaevsky

Willman Dance Company

Nykytanssi

Willman Dance Company luo nykytanssiteoksia, joissa liike on esityksen ydin. Sen ympärille piirtyvät tanssijoiden persoonallisuus, musiikin voima, puvustuksen omaleimaisuus ja valaistuksen tunnelma. Omaperäiset näyttämöteokset pureutuvat inhimillisyyden peruskysymyksiin.

www.willmandancecompany.fi