Australia-Suomi taiteilijavaihto

Tanssin Tiedotuskeskus ja Australia Council for the Arts koordinoivat vuosina 2013-2015 yhteistyöohjelmaa, jossa yhteistyökumppaneina oli tanssialan organisaatioita molemmista maista.

Tarkoituksena oli tukea maiden tanssitaiteilijoiden ammatillista kehittymistä sekä lisätä tanssin ammattilaisten työllistymis- ja yhteistyömahdollisuuksia.

Taiteilijalähtöisen vaihto-ohjelman tavoitteena oli kannustaa taiteilijoita vaihtamaan tietojaan, taitojaan ja kokemuksiaan toistensa kanssa. Pyrkimyksenä eivät niinkään olleet uudet teokset ja ensi-illat, vaan yhteistyössä keskityttiin työskentelyyn paikallisen yhteisön ja ympäristön kanssa.

Australia-Finland Dance Exchange -yhteistyötä koordinoi ja osin rahoitti Suomesta Tanssin Tiedotuskeskus ja Australiasta Australia Council for the Arts. Suomalaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet ITAK – Itäinen tanssin aluekeskus, JoJo – Oulun tanssin keskus, Routa ja Zodiak – Uuden tanssin keskus. Australialaisia yhteistyökumppaneina ovat olleet Campbelltown Arts Centre, Critical Path, Strut ja Junction Arts Festival.

Osa hankkeista ovat päättyneet ja osa jatkaa edelleen. Yhteistyöohjelman tuloksena on syntynyt myös kokonaan uusia hankkeita.


Yhteistyökumppanit

Zodiak – Uuden tanssin keskus, Helsinki

Campbelltown Arts Center, Australia

Critical Path, Sydney, Australia

Projektiblogi: www.idancex.com

ITAK – Itäinen tanssin keskus, Kuopio
www.itak.fi

Junction Arts Festival, Tasmania, Australia

Moriarty’s Project, Melbourne, Australia
www.moriartysproject.org.au

Michelle Heaven, Castlemaine, Australia

Routaryhmä, Kajaani
www.routacompany.fi