Hong Kong x Finland 2016-2019

Taiteilijavaihtoon ja residenssityöskentelyyn perustuva yhteistyöohjelma, Creative Meeting Point: Hong Kong x Finland 2016–2019, tuki taiteellista työtä ja taiteilijoiden kehitystä ja synnytti suomalais-hongkongilaisen yhteistyön syntymistä.

Tavoitteena oli luoda laajemmin yhteyksiä Suomen ja Hongkongin tanssin toimijoiden välille, työmahdollisuuksia ja suhteita tanssitaiteilijoille sekä kumppanuuksia ja osaamista organisaatioille.

Yhteistyöohjelma toteutettiin West Kowloonin esittävien taiteiden osaston sekä Tanssin tiedotuskeskuksen, Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Tanssin talon välillä. Tanssin tiedotuskeskus toimi suomalaispartnereiden koordinaattorina.

West Kowloon Cultural District on Hongkongin satama-alueelle rakenteilla oleva kulttuurikompleksi, jonne tulee myös talo tanssille ja teatterille (Lyric Theatre Complex). West Kowloonin tanssin talon on suunniteltu avautuvan vuonna 2023. Muunneltavissa oleva esitystila ja ulkoilmanäyttämö kaikille esittäville taiteille (Freespace) käynnisti toimintansa 2019.  Yhteistyö Suomen kanssa oli West Kowloonin ensimmäinen kansainvälinen sopimus.

Hong Kong x Finland -ohjelmaan valittiin kolme tanssitaiteilijaa Suomesta ja kolme Hongkongista. Suomalaiset taiteilijat olivat Carl Knif, Linda Martikainen ja Sari Palmgren. Hongkongilaiset taiteilijat olivat Justyne Li Sze-yeung, Wayson Poon Wai-shun ja Ivy Tsui Yik-chit.

Residenssijaksoja järjestettiin yhteensä kuusi vuosina 2016–2018, vuoroin Suomessa ja Hongkongissa:

Joulukuussa 2016 Helsingissä
Maaliskuussa 2017 Hongkongissa
Heinä-elokuussa 2017  Helsingissä & Täydenkuun tansseilla Pyhäjärvellä
Joulukuussa 2017 Hongkongissa & HotPot-tapahtumassa
Toukokuussa 2018 Hongkongissa & Producers meeting, Forum & Network -tapahtumassa
Joulukuussa 2018 Suomessa & IceHot-tapahtumassa Islannissa

Vuosina 2019 ja 2020 yhteistyöohjelmaa arvioidaan.

Lisätietoja:
Kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm, katarina.lindholm@danceinfo.fi