Hong Kong x Finland

Taiteilijavaihtoon ja residenssityöskentelyyn perustuva yhteistyöohjelma Suomen ja Hongkongin välillä on käynnissä. Creative Meeting Point: Hong Kong x Finland 2016–2019 tukee taiteellista työtä ja taiteilijoiden kehitystä ja auttaa suomalais-hongkongilaisten yhteistuotantojen syntymistä.

Tavoitteena on luoda laajemmin yhteyksiä Suomen ja Hongkongin tanssin toimijoiden välille, työmahdollisuuksia ja suhteita tanssitaiteilijoille sekä kumppanuuksia ja osaamista organisaatioille.

Yhteistyöohjelma toteutetaan West Kowloonin esittävien taiteiden osaston sekä Tanssin Tiedotuskeskuksen, Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Tanssin talon välillä. Tanssin Tiedotuskeskus toimii suomalaispartnereiden koordinaattorina.

West Kowloon Cultural District on Hongkongin satama-alueelle rakenteilla oleva kulttuurikompleksi, jonne tulee myös talo tanssille ja teatterille (Lyric Theatre Complex) sekä muunneltavissa oleva esitystila ja ulkoilmanäyttämö kaikille esittäville taiteille (Freespace). West Kowloonin tanssin talon on suunniteltu avautuvan vuonna 2021. Yhteistyö Suomen kanssa on West Kowloonin ensimmäinen kansainvälinen sopimus.

Hong Kong x Finland -ohjelmaan on valittu kolme tanssitaiteilijaa Suomesta ja kolme Hongkongista. Suomalaiset taiteilijat ovat Carl Knif, Linda Martikainen ja Sari Palmgren. Hongkongilaiset taiteilijat ovat Justyne Li Sze-yeung, Wayson Poon Wai-shun ja Ivy Tsui Yik-chit.

Residenssijaksoja järjestetään yhteensä kuusi vuosina 2017–2018, vuoroin Suomessa ja Hongkongissa:

Joulukuussa 2016 Helsingissä
Maaliskuussa 2017 Hongkongissa
Heinä-elokuussa 2017  Helsingissä & Täydenkuun tansseilla Pyhäjärvellä
Joulukuussa 2017 Hongkongissa & HotPot-tapahtumassa
Toukokuussa 2018 Hongkongissa & Producers meeting, Forum & Network -tapahtumassa
Joulukuussa 2018 Suomessa & IceHot-tapahtumassa Islannissa

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Riitta Aittokallio, riitta.aittokallio@danceinfo.fi