ICE HOT Nordic Dance

ICE HOT Nordic Dance on brändi ja yhteistyöverkosto, joka edistää pohjoismaisen tanssin tunnettuutta maailmalla. ICE HOT Nordic Dance Platform esittelee pohjoismaisen nykytanssin kirjoa sadoille tanssin alan esitystahoille ympäri maailmaa.

Seuraava ICE HOT -katselmus järjestetään 12.–16.12.2018 Reykjavikissa Islannissa. 

Haku Reykjavikin ohjelmistoon on päättynyt. Hakemuksia tuli ennätysmäärä: 350. Valinnat julkistetaan kesällä 2018.

ICE HOT -katselmuksia järjestetään joka toinen vuosi. Katselmuksien ohjelmisto koostuu live-esityksistä, tanssiteosten ja -taiteilijoiden esittelyistä, seminaareista sekä verkostoitumistilaisuuksista. Katselmuksiin saapuu festivaalijärjestäjiä, presentereitä, agentteja ja kulttuurialan toimijoita kaikkialta maailmasta katsomaan pohjoismaisen nykytanssin valittuja teoksia.

Katselmuksien ohjelmistot on koottu avoimien hakujen perusteella ja valinnoista on vastannut vaihtuva kansainvälinen jury.

Aikaisempina vuosina ICE HOT -katselmuksia on järjestetty Kööpenhaminassa (2016), Oslossa (2014), Helsingissä (2012) ja Tukholmassa (2010).

ICE HOT Nordic Dance on yhteistyöverkosto, joka kehittää pohjoismaisen tanssin näkyvyyttä ja tunnettuutta maailmalla. Katselmusten järjestämisen lisäksi se on myös järjestänyt residenssivaihtoa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, vienyt yhteistyöosaamista Aasiaan sekä tutkinut yhteistyömahdollisuuksia eri puolilla maailmaa.

Tanssin Tiedotuskeskus on yksi ICE HOT-verkoston viidestä pohjoismaisesta partnerista ja vastasi Helsingin katselmuksen järjestämisestä vuonna 2012.

ICE HOT -verkoston toimintaa on rahoittanut Pohjoismainen Ministerineuvosto ja katselmuksien järjestämiseen on saatu sekä pohjoismaista että kansallista rahoitusta.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Sanna Rekola
sanna.rekola@danceinfo.fi