ICE HOT Nordic Dance

Ice Hot Nordic Dance Platform esittelee pohjoismaisen nykytanssin kirjoa sadoille tanssin alan esitystahoille ympäri maailmaa. Seuraava katselmus järjestetään Oslossa 2024.

Ice Hot illustration

Ice Hot Nordic Dance Platform järjestettiin viimeksi Helsingissä 29.6. – 3.7.2022. Paikalla oli lähes 500 tanssialan toimijaa kaikkialta maailmasta katsomassa pohjoismaista nykytanssia ja -koreografiaa. Katselmukseen oli valittu teoksia ja taiteilijoita Pohjoismaista avoimella haulla. Ohjelmisto koostui yli 20 live-esityksestä, noin 15 More More More -pitchauksesta, seminaareista sekä keskustelu- ja verkostoitumistilaisuuksista. Osa ohjelmasta oli avointa ja osaa voi seurata myös online. Katselmuksen järjesti Tanssin tiedotuskeskus ja tapahtuman yhteistyökumppanina oli Tanssin talo.

Ice Hot -katselmuksia on aikaisemmin järjestetty Reykjavikissa (2018), Kööpenhaminassa (2016), Oslossa (2014), Helsingissä (2012) ja Tukholmassa (2010).

Haku Ice Hot Oslon taiteelliseen ohjelmistoon on auki 8.2.–30.3.2023

Seuraava Ice Hot Nordic Dance Platform järjestetään Oslossa 14.-18.2.2024. Pohjoismaissa toimivat tai Pohjoismaista rahoitusta saavat taiteilijat ja ryhmät voivat hakea ohjelmistoon. Katso lisää avoimesta hausta Ice Hotin verkkosivuilta › Hakuohjeet suomeksi täällä (linkki avaa pdf:n) ›

Hakuinfo /Webinaari 10.3.2023

Ice Hot järjestää hakuinfon (englanniksi), jossa voit kysellä järjestäjiltä ja kuraattoreilta valintaprosessista ja asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon. Lisää Ice What? – hakuinfosta /webinaarista täällä ›.

Kestävämpi promootiotapahtuma

Ice Hot Nordic Dancen tarkoituksena on lisätä pohjoismaisten tanssitaiteilijoiden työtilaisuuksia ja erilaisia työskentelymahdollisuuksia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on pohjoismaisen tanssin kentän ja rakenteiden kehittyminen vahvemmiksi ja kestävämmiksi.

Ice Hot Helsinki 2022 pyrittiin järjestämään kestävämpänä, vastuullisena ja ilmastoystävällisenä kansainvälisenä tanssitapahtumana. Tapahtuman hiilijalanjälki pyrittiin minimoimaan ja samalla tähdättiin siihen, että katselmuksen vaikutukset taiteilijoihin ja koko pohjoismaiseen tanssin ekosysteemiin olisivat mahdollisimman suuria. Miten siinä onnistuttiin: Ice Hot teetti arviointiraportin ympäristöohjelmansa toteutumisesta, lue siitä lisää uutisestamme ›

Lataa englanninkielinen Environmental evaluation -raportti täältä (linkki pdf:ään) ›

Lisätietoja:
Riitta Aittokallio, riitta.aittokallio@circusdance.fi

Ice Hot Nordic Dance on yhteistyöverkosto, joka kehittää pohjoismaisen tanssin näkyvyyttä ja tunnettuutta maailmalla. Katselmusten järjestämisen lisäksi se on myös järjestänyt residenssivaihtoa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, vienyt yhteistyöosaamista Aasiaan sekä tutkinut yhteistyömahdollisuuksia eri puolilla maailmaa.

Tanssin tiedotuskeskus on yksi ICE HOT-verkoston viidestä pohjoismaisesta partnerista ja vastasi Helsingin katselmuksen järjestämisestä myös vuonna 2012. Muut partnerit ovat Dansens Hus Stockholm, Dansens Hus Oslo, Dansehallerne, sekä Ice Hot Reykjavik -konsortio.


Tukijat

Pohjoismaisen ministerineuvoston logo

 

 

 

Pohjoismaisen kulttuurirahaston logo

Jane ja Aatos Erkon Säätiön logo

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo