ICE HOT Nordic Dance

ICE HOT Nordic Dance Platform esittelee pohjoismaisen nykytanssin kirjoa sadoille tanssin alan esitystahoille ympäri maailmaa. Seuraava katselmus järjestetään Helsingissä 2022.

Ice Hot illustration

ICE HOT Helsinki 2022

Ice Hot Nordic Dance Platform järjestetään Helsingissä 9.–13. helmikuuta 2022.

Paikalle odotetaan useita satoja esitystalojen ja festivaalien taiteellisia johtajia, presenttereitä, agentteja ja kulttuurialan toimijoita kaikkialta maailmasta katsomaan pohjoismaista nykytanssia.

Katselmukseen valitaan teoksia ja taiteilijoita kaikista Pohjoismaista avoimella haulla, joka avautuu maaliskuussa 2021. Ohjelmisto koostuu tuttuun tapaan live-esityksistä, More More More -pitchauksista, seminaareista sekä verkostoitumistilaisuuksista.

ICE HOT -katselmuksia on järjestetty Reykjavikissa (2018), Kööpenhaminassa (2016), Oslossa (2014), Helsingissä (2012) ja Tukholmassa (2010).

Katselmuksen järjestää Tanssin tiedotuskeskus ja tapahtuman yhteistyökumppanina on Tanssin talo.

Tärkeitä päivämääriä

Maaliskuu 2021 Taiteilijat: Avoin haku katselmukseen avautuu

Maaliskuu 2021 icehotnordicdance.com uudet verkkosivut avataan

Syksy 2021 Ohjelmisto julkistetaan ja rekisteröityminen avautuu

 

Kestävämpi promootiotapahtuma

Ice Hot Nordic Dancen tarkoituksena on lisätä pohjoismaisten tanssitaiteilijoiden työtilaisuuksia ja erilaisia työskentelymahdollisuuksia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on pohjoismaisen tanssin kentän ja rakenteiden kehittyminen vahvemmiksi ja kestävämmiksi.

Ice Hot Helsinki 2022 pyritään järjestämään kestävämpänä, vastuullisena ja ilmastoystävällisenä kansainvälisenä tanssitapahtumana. Tapahtuman hiilijalanjälki pyritään minimoimaan ja samalla tähdätään siihen, että katselmuksen vaikutukset taiteilijoihin ja koko pohjoismaiseen tanssin ekosysteemiin ovat mahdollisimman suuria. Tapahtuman vastuullisuusohjelma julkaistaan keväällä 2021.

Lisätietoja:
Kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm, katarina.lindholm@danceinfo.fi

 

ICE HOT Nordic Dance on yhteistyöverkosto, joka kehittää pohjoismaisen tanssin näkyvyyttä ja tunnettuutta maailmalla. Katselmusten järjestämisen lisäksi se on myös järjestänyt residenssivaihtoa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, vienyt yhteistyöosaamista Aasiaan sekä tutkinut yhteistyömahdollisuuksia eri puolilla maailmaa.

Tanssin Tiedotuskeskus on yksi ICE HOT-verkoston viidestä pohjoismaisesta partnerista ja vastasi Helsingin katselmuksen järjestämisestä myös vuonna 2012. Muut partnerit ovat Dansens Hus Stockholm, Dansens Hus Oslo, Dansehallerne, sekä Ice Hot Reykjavik -konsortio.


Tukijat

Pohjoismaisen ministerineuvoston logo

 

 

 

Pohjoismaisen kulttuurirahaston logo

Jane ja Aatos Erkon Säätiön logo

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo.