ICE HOT Nordic Dance

ICE HOT Nordic Dance on brändi ja yhteistyöverkosto, joka edistää pohjoismaisen tanssin tunnettuutta maailmalla. ICE HOT Nordic Dance Platform esittelee pohjoismaisen nykytanssin kirjoa sadoille tanssin alan esitystahoille ympäri maailmaa.

ICE HOT -katselmuksien ohjelmisto koostuu live-esityksistä, tanssiteosten ja -taiteilijoiden esittelyistä, seminaareista sekä verkostoitumistilaisuuksista. Katselmuksiin saapuu useita satoja festivaalijärjestäjiä, presentereitä, agentteja ja kulttuurialan toimijoita kaikkialta maailmasta katsomaan pohjoismaisen nykytanssin valittuja teoksia.

Katselmuksien ohjelmistot on koottu avoimien hakujen perusteella ja valinnoista on vuosina 2010-2014 vastannut vaihtuva kansainvälinen jury, vuodesta 2016 eteenpäin vaihtuva pohjoismainen jury.

Aikaisempina vuosina ICE HOT -katselmuksia on järjestetty Reykjavikissa (2018), Kööpenhaminassa (2016), Oslossa (2014), Helsingissä (2012) ja Tukholmassa (2010).

ICE HOT Nordic Dance on yhteistyöverkosto, joka kehittää pohjoismaisen tanssin näkyvyyttä ja tunnettuutta maailmalla. Katselmusten järjestämisen lisäksi se on myös järjestänyt residenssivaihtoa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, vienyt yhteistyöosaamista Aasiaan sekä tutkinut yhteistyömahdollisuuksia eri puolilla maailmaa.

Tanssin Tiedotuskeskus on yksi ICE HOT-verkoston viidestä pohjoismaisesta partnerista ja vastasi Helsingin katselmuksen järjestämisestä vuonna 2012.

ICE HOT -verkoston toimintaa on vuoteen 2018 saakka rahoittanut Pohjoismainen Ministerineuvosto ja katselmuksien järjestämiseen on saatu sekä pohjoismaista että kansallista rahoitusta.

Lisätietoja:
Kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm, katarina.lindholm@danceinfo.fi


Partnerit

Tanssin Tiedotuskeskus

Dansens Hus Stockholm

Dansens Hus Oslo

Dansehallerne

Ice Hot Reykjavik -konsortio