Keðja & STRETCH

Keðja on Baltian ja Pohjoismaiden nykytanssin ammattilaiskentän vahvistumista ja verkostoitumista tukeva yhteisö. Kansainväliset Stretch-tapahtumat jatkavat 2008 alkaneiden Keðja-tapahtumien sarjaa.

Stretch Gothenburg järjestetään poikkeuksellisesti verkossa

Elokuussa 2020 Stretchin oli määrä tapahtua Göteborgissa, samaan aikaan Göteborgs Dans & Teater -festivaalin kanssa. Teemana olisi ollut Expanding Movement: participation, community dance, audiences.

Koronatilanteesta johtuen tapahtuma peruttiin. Sen sijaan järjestetään Stretch c/o Edition -verkkotapahtuma 20.-21.8.2020. Useat keðja-partnerit, mukaan lukien Tanssin tiedotuskeskus ja Läntinen tanssin aluekeskus, ovat mukana järjestämässä ohjelmaa.

Ohjelma ja rekisteröitymisohjeet löytyvät täältä. Osallistuminen on ilmaista.

*

Keðja presents: STRETCH 2019 Turku – Läntinen tanssin aluekeskus ja Tanssin tiedotuskeskus järjestivät kansainvälisen Stretch-tapahtuman 17.-20.10.2019 Turussa.

Teemana oli Expanding Professionalism,  jonka kautta käsiteltiin osaamisen ja omien taitojen kehittämistä, työelämän murrosta, uusia toimintamalleja, kestävää kehitystä sekä parempaa tanssista viestimistä. Koko tanssin kentälle suunnattu tapahtuma tarjosi muun muassa keskustelutilaisuuksia, työpajoja, aamutunteja sekä verkostoitumista ja paikallisvoimin tuotettuja esityksiä. Stretch 2019 Turku -tapahtuma keräsi 254 osallistujaa ympäri Suomea, Pohjoismaita, Baltiaa ja Eurooppaa.

Lue lisää: Tanssin tiedotuskeskuksen artikkelit Stretchistä sekä sen aikana käydyistä keskusteluista liittyen ilmastokriisiin ja kestävään kehitykseen.

Lisää tapahtumasta: www.kedja.net/

Taustalla pitkäjänteinen yhteistyö

Keðja-yhteisön hankkeet ja tapahtumat (Encounters) ovat tarjonneet Baltian ja Pohjoismaiden tanssitaiteilijoille sekä tanssin tuottajille, toimittajille ja muille ammattilaisille mahdollisuuksia tavata, vaihtaa ajatuksia ja työskennellä yli maiden rajojen.

Tavoitteena on ollut inspiroida, vahvistaa ja mobilisoida alueen tanssiyhteisöä sekä kehittää nykytanssin asemaa ja näkyvyyttä Pohjoismaissa ja Baltian maissa.

Tähän mennessä keðja-hankkeita on ollut kaksi: vuosina 2008-2010 sekä 2012-2015. Tanssin Tiedotuskeskus on ollut molemmissa partnerina. Keðja-tapahtumia on vuosina 2008-2016 lähtien järjestetty yhteensä 13 ympäri Pohjoismaita ja Baltian maita; Suomessa Kuopiossa 2009 ja Maarianhaminassa 2014.

Lisätietoja:
Kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm, katarina.lindholm@danceinfo.fi


Partnerit 2019:

Tanssin Tiedotuskeskus
Läntinen tanssin aluekeskus
Kultur i Väst (SE)
Norrlandsoperan (SE)
Dansearena Nord (NO)
Bora Bora (DK)
Danceatelier (IS)
Estonian Dance Agency (EE)
Contemporary Dance Association (LT)
Artist’s Group ”Fish Eye” (LT)
The Work Room (GB)
Tanzfabrik Potsdam (DE)
Dance Theater Ljubljana (SI)

Pääyhteistyökumppanit 2019:

Turun kaupunki
New Performance Festival Turku

Tukijat:

Pohjoismainen Kulttuurirahasto
Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen aluerahasto