Kohti uusia näyttämöitä 2020-2021

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten KUN-yhteishankkeessa parannetaan sirkus- ja tanssiteosten saatavuuden edellytyksiä ja kehitetään kestävää toimintaa.

Kaksivuotisen Kohti uusia näyttämöitä -hankkeen tavoitteena on luoda mahdollisuuksia esitysvierailuille kotimaassa ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävällä tavalla.

Kehityspäivät tuovat yhteen ammattitaiteilijoita ja kunkin  alueen esittävien taiteiden rakenteita, kuten teattereita, aluekeskuksia ja festivaaleja. Tavoitteena on edistää vierailutoimintaa tuomalla kiertuetoiminnasta kiinnostuneet taiteilijaryhmät ja vierailujen potentiaaliset vastaanottajat yhteisen keskustelun, tiedon jakamisen ja yhdessä oppimisen äärelle.

Koulutussisällöissä pureudutaan markkinointiin ja viestintään sekä vierailevan yhteisön että vastaanottajan näkökulmasta. Lisäksi hankkeeseen sisältyy kaksi teosesittelytilaisuutta.

Koronaepidemian vuoksi hankkeen koulutusosiot on muutettu verkkotapahtumiksi ja hankkeen toteutus siirtyi osin vuodelle 2021. Etätoteutuksen myötä tapahtumien saavutettavuus eri puolilta Suomea tuleville osallistujille on parantunut ja osallistujamäärä kasvanut.

HANKKEEN ETENEMINEN:

Kesäkuu 2020: Kohti uusia näyttämöitä -webinaari ja verkkotyöpaja I
– Esitysvierailujen mahdollisuudet – verkkokeskustelu yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja Red Nose Companyn kanssa.
– Esitysten markkinointi – koulutus ja työpaja, jonka veti viestintätoimisto Kuulu.
– Minkälaista keskustelua syntyi? Lue Sirkuksen tiedotuskeskuksen blogista.

Lokakuu 2020: Kohti uusia näyttämöitä -webinaari ja verkkotyöpaja II
– Miten rakentuu laadukas yhteistyö? Keskustelussa mukana Tampereen Työväen Teatteri ja Oblivia.
– Minkälaista keskustelua syntyi? Lue Sirkuksen tiedotuskeskuksen blogista.

Huhtikuu 2021: Tanssin ja sirkuksen näyteikkuna 
– Verkkotapahtumana toteutettava pitchaustilaisuus Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksen yhteydessä 21.4.2021.
– Tilaisuus on avoin Suomen teatterit ry:n jäsenteattereiden henkilökunnalle. Näyteikkunaan ilmoittaudutaan Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksen ilmoittautumislomakkeella 12.4. mennessä täällä.
– Tapahtumassa esitellään tanssi- ja sirkusteoksia ennalta valmistettujen pitchausvideoiden sekä lyhyen online-verkkohaastattelun avulla.
–  Tutustu valittuun ohjelmistoon täällä.

Lisätietoa:

Kohti uusia näyttämöitä 2020–2021 ›

Sirkuksen tiedotuskeskus / Kotimaan asioiden päällikkö Johanna Mäkelä johanna.makela@sirkusinfo.fi


YHTEISTYÖKUMPPANIT

TUKIJA