Kohti uusia näyttämöitä 2020-2021

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten yhteishankkeessa parannetaan sirkus- ja tanssiteosten saatavuuden edellytyksiä ja kehitetään kestävää toimintaa.

Kaksivuotisen Kohti uusia näyttämöitä -hankkeen tavoitteena on luoda mahdollisuuksia esitysvierailuille kotimaassa ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävällä tavalla. Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella toteutetaan kolme kehityspäivää pääkaupunkiseudun ulkopuolella, joista ainakin yksi järjestetään verkossa.

Kehityspäivät tuovat yhteen ammattitaiteilijoita ja kunkin  alueen esittävien taiteiden rakenteita, kuten teattereita, aluekeskuksia ja festivaaleja. Tavoitteena on edistää vierailutoimintaa tiedon jakamisen ja yhdessä oppimisen keinoin. Koulutussisällöissä pureudutaan markkinointiin ja viestintään sekä vierailevan yhteisön että vastaanottajan näkökulmasta. Lisäksi hankkeessa on suunnitteilla kaksi teosesittelytilaisuutta.

Hankkeesta on jo järjestetty ensimmäinen osa (ensimmäiset kehityspäivät):

10.–11.6.2020 Kohti uusia näyttämöitä -webinaari ja verkkotyöpaja I

Keskiviikko 10.6. Esitysvierailujen mahdollisuudet – verkkokeskustelu yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin kanssa
Torstai 11.6. Esitysten markkinointi – koulutus ja työpaja jonka vetää viestintätoimisto Kuulu.

Seuraavat tapahtumat ovat tulossa lokakuussa 2020 Tampereella tai etänä, helmikuussa 2021, huhtikuussa 2021 teosten esittelytilaisuus Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksessa Seinäjoella ja syyskuussa 2021 kuntien kulttuuritoimijoiden KUTU-päivien yhteydessä Jyväskylässä teosesittelytilaisuus ja työpaja.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Riitta Aittokallio riitta.aittokallio@danceinfo.fi


YHTEISTYÖKUMPPANIT

Sirkuksen tiedotuskeskus

TUKIJA