Kohti uusia näyttämöitä 2020-2021

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten KUN-yhteishankkeessa parannetaan sirkus- ja tanssiteosten saatavuuden edellytyksiä ja kehitetään kestävää toimintaa.

Kaksivuotisen Kohti uusia näyttämöitä -hankkeen tavoitteena on luoda mahdollisuuksia esitysvierailuille kotimaassa ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävällä tavalla.

Kehityspäivät tuovat yhteen ammattitaiteilijoita ja kunkin alueen esittävien taiteiden rakenteita, kuten teattereita, aluekeskuksia, festivaaleja ja kuntien kulttuuripalvelujen ammattilaisia. Tavoitteena on edistää vierailutoimintaa tuomalla kiertuetoiminnasta kiinnostuneet taiteilijaryhmät ja vierailujen potentiaaliset vastaanottajat yhteisen keskustelun, tiedon jakamisen ja yhdessä oppimisen äärelle.

Koulutussisällöissä pureudutaan markkinointiin ja viestintään, sekä vierailevan yhteisön että vastaanottajan näkökulmasta. Lisäksi hankkeeseen sisältyy tanssi- ja sirkustaiteilijoiden teosesittelytilaisuuksia.

Koronaepidemian vuoksi hankkeen koulutusosiot on muutettu verkkotapahtumiksi ja hankkeen toteutus siirtyi osin vuodelle 2021. Etätoteutuksen myötä tapahtumien saavutettavuus eri puolilta Suomea tuleville osallistujille on parantunut ja osallistujamäärä kasvanut.

HANKKEEN TOTEUTUS:

SYYSKUU 2021: Kahden webinaarin kokonaisuus on suunnattu kuntien kulttuuripalveluiden ammattilaisille, teatterien ja kulttuuritalojen ohjelmistoja suunnitteleville, tapahtumajärjestäjille sekä lastenkulttuuritoimijoille.

Tiistaina 28.9. klo 9.30–11.30 
Tanssia ja sirkusta kunnissa -webinaari
– Kuullaan esimerkkejä siitä, millaista yhteistyötä tanssi- ja sirkustaiteilijat ovat tehneet kuntien kanssa sekä Kotkan ja Kaarinan kaupunkien kokemuksia.
– Tilaisuudessa esitellään myös ajankohtaisia hankkeita, joissa esittävät taiteet ja kuntapalvelut kohtaavat.
Ilmoittaudu mukaan webinaariin viimeistään maanantaina 27.9. klo 11 mennessä!

Torstaina 30.9. klo 9.30–11.30
Tanssin ja sirkuksen näyteikkuna -teosesittelytilaisuus
– Haluatko tutustua ajankohtaisiin tanssi- ja sirkusteoksiin? Teosesittelytilaisuudessa kymmenen tanssi- ja sirkusryhmää esittelee ajankohtaisia, kiertuevalmiita teoksiaan.
– Jos tuotat kulttuuripalveluita tai järjestät tapahtumia, Ilmoittaudu mukaan webinaariin viimeistään keskiviikkona 29.9. klo 11 mennessä!

MENNEET TAPAHTUMAT:

Huhtikuu 2021: Tanssin ja sirkuksen näyteikkuna 
– Verkkotapahtumana toteutettava pitchaustilaisuus Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksen yhteydessä 21.4.2021.
– Tapahtumassa esitellään tanssi- ja sirkusteoksia ennalta valmistettujen pitchausvideoiden sekä lyhyen online-verkkohaastattelun avulla.

Lokakuu 2020: Kohti uusia näyttämöitä -webinaari ja verkkotyöpaja II
– Miten rakentuu laadukas yhteistyö? Keskustelussa mukana Tampereen Työväen Teatteri ja Oblivia.
– Minkälaista keskustelua syntyi? Lue Sirkuksen tiedotuskeskuksen blogista.

Kesäkuu 2020: Kohti uusia näyttämöitä -webinaari ja verkkotyöpaja I
– Esitysvierailujen mahdollisuudet – verkkokeskustelu yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja Red Nose Companyn kanssa.
– Esitysten markkinointi – koulutus ja työpaja, jonka veti viestintätoimisto Kuulu.
– Minkälaista keskustelua syntyi? Lue Sirkuksen tiedotuskeskuksen blogista.

Lisätietoa:

Kohti uusia näyttämöitä 2020–2021 ›

Sirkuksen tiedotuskeskus / Kotimaan asioiden päällikkö Johanna Mäkelä johanna.makela@sirkusinfo.fi


YHTEISTYÖKUMPPANIT

TUKIJA