Koko Suomi tanssii 2017

Koko Suomi tanssii oli Tanssin tiedotuskeskuksen Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tanssin ohjelma- ja tapahtumakokonaisuus. Hanke oli osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Koko Suomi tanssii oli viestintähanke, jonka tavoitteena oli - haastamalla suomalaiset tanssimaan - nostaa esiin tanssin monet yhteiskunnalliset mahdollisuudet. Kampanja tavoitti 6.1–31.12.2017 yli 2,5 miljoonaa ihmistä.

Koko Suomi tanssii -hanke on laajin Suomessa toteutettu tanssihanke. Hankkeen laajuus syntyi verkostomaisesta toimintatavasta. Tanssin tiedotuskeskus koordinoi Koko Suomi tanssii -hanketta ja vastasi sen valtakunnallisesta tuotannosta, tiedotuksesta ja viestinnästä sekä alueellisten toimijoiden sitouttamisesta hankkeen toteutukseen. Hankkeen sisältöjen toteuttamisesta vastasi tiedotuskeskus yhdessä tanssin aluekeskusverkoston ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kampanjassa oli mukana kuusi tanssilajia: baletti, katutanssi, nykytanssi, pari- ja kansantanssi, showtanssi sekä kaikille mahdollinen, esteetön oma tanssi. Kampanjan koreografioista vastasivat koreografit: Akim Bakhtaoui (katutanssi), Ida Jousmäki (show), Marina Tirkkonen (baletti), Panu Varstala (nykytanssi), Petri Kauppinen ja Marjukka Koivuniemi (pari- ja kansantanssi) sekä Pia Lindy (oma tanssi). Kampanjassa oli mukana 87 tanssinopettajaa ympäri Suomea, jotka opettivat kampanjan tansseja tapahtumissa, kouluissa, työpaikoilla, kodeissa, toreilla ja harrastusryhmissä.

Kampanjan keskiössä oli kuuteen koreografiaan perustuva tanssihaaste. Kuka tahansa voi opetella yksin tai yhdessä tanssihaaste-tanssin verkosta löytyvä opetusvideon tai kotiin, kouluun, työpaikalle tai harrastusyhteisöön tilattavan tanssinopettajan avulla. Kuvaamalla oman tanssin ja jakamalla sen sosiaalisessa mediassa tunnistein #suomitanssii ja #tanssihaaste, oli mukana kampanjassa. Samalla saattoi heittää tanssihaasteen eteenpäin.

Koko Suomi tanssii -kampanjassa yhdistyivät Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemat yhdessä tekemisestä, moniarvoisuudesta ja tasa-arvosta, yhteisistä kokemuksista ja elämysten jakamisesta. Leikkimielinen tanssihaaste otettiin innolla vastaan ja lumipallon lailla se kasvoi itsenäisyyden juhlavuoden yhdeksi ilmiöksi.


TOTEUTTAJAT

Koko Suomi tanssii kampanjaa koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus. Kampanja toteutettiin yhteistyössä:

Tanssin aluekeskukset,
Tanssin talo ry,
Nuori Kulttuuri -säätiö,
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto,
Maaseudun sivistysliitto,
Oulun ammattikorkeakoulu,
Esteetön taide ja kulttuuri ry.

Tanssin Tiedotuskeskuksen jäsenjärjestöt sekä tanssikoulut ja -oppilaitokset, tanssiryhmät ja taiteilijat, eri alojen yhdistykset, järjestöt ja organisaatiot ympäri Suomea.