Koko Suomi tanssii 2017

Koko Suomi tanssii 2017 on tanssin ohjelma- ja tapahtumakokonaisuus, joka yhdistää suomalaisia itsenäisyytemme juhlavuonna tanssin keinoin. Luvassa on tanssillista yhdessä tekemistä kaikille erityisryhmät huomioiden. Kampanja on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Koko Suomi tanssii käynnistyy avajaisilla 6.1.2017. Tanssin juhlavuoden avaa tanssihaaste. Kuka tahansa voi opetella yksin tai yhdessä tanssihaaste-tanssin verkossa julkaistavan videon tai kotiin, kouluun, työpaikalle tai harrastusyhteisöön tilattavan opettajan avulla. Kuvaamalla oman esityksen ja lataamalla videon sosiaaliseen mediaan on mukana haasteessa. Mukaan voi myös haastaa haluamansa tahon.

Tansseja on kuusi erilaista: baletti, katutanssi, nykytanssi, pari- ja kansantanssi, showtanssi sekä kaikille mahdollinen, esteetön oma tanssi. Koreografioiden opettelu ei vaadi aiempia tanssitaitoja.

Koreografioista vastaavat omien lajiensa taiturit ja tanssin pedagogit: Akim Bakhtaoui (katutanssi), Ida Jousmäki (show), Marina Tirkkonen (baletti), Panu Varstala (nykytanssi), Petri Kauppinen ja Marjukka Koivuniemi (pari- ja kansantanssi) sekä Pia Lindy (oma tanssi).

Tanssin juhlavuosi näkyy vuonna 2017 joukko- ja sosiaalisessa mediassa sekä tapahtumina useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Tanssihaastetta ja tanssin iloa levittävät 100 ammattitaitoista tanssinopettajaa.

Kutsumme kaikkia suomalaisia, yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja organisaatioita osallistumaan tanssin juhlavuoteen esimerkiksi tanssihaasteen keinoin. Tavoitteena on, että vuonna 2017 jokainen suomalainen tanssii tai kokee tanssia.


TOTEUTTAJAT

Koko Suomi tanssii kampanjaa koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus. Käytännössä kampanjaa toteutettavat tanssin ja eri alojen organisaatiot yhdessä:

Tanssin aluekeskukset,
Tanssin talo ry,
Nuori Kulttuuri -säätiö,
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto,
Maaseudun sivistysliitto,
Oulun ammattikorkeakoulu,
Esteetön taide ja kulttuuri ry.

Tanssin Tiedotuskeskuksen jäsenjärjestöt sekä tanssikoulut ja -oppilaitokset, tanssiryhmät ja taiteilijat, eri alojen yhdistykset, järjestöt ja organisaatiot ympäri Suomea.