Korea-Nordic Connection

Korea–Nordic Connection on vuonna 2017 käynnistynyt yhteistyöohjelma, jonka tavoitteena on luoda pohjaa yhteistyölle pohjoismaisten ja korealaisten esittävän taiteen toimijoiden välille.

Yhteistyö syntyi Korea Arts Management Servicen (KAMS) ja Tanssin tiedotuskeskuksen aikaisemman menestyksekkään Korea-Finland Connection (2010-2012) hankkeen pohjalta, jossa luotiin yhteistyöprojekteja vahvistettiin verkostoja suomalaisten ja korealaisten tanssitoimijoiden ja kenttien välille.

Korea-Nordic Connection -ohjelma (2017-2021) toteutuu pohjoismaisten ja korealaisten esittävän taiteen toimijoiden verkostoitumis- ja opintomatkoina Koreaan ja Pohjoismaihin. Matkojen aikana verkostoidutaan tehokkaasti, tutustutaan paikalliseen esittävän taiteen kenttään ja toimijoihin sekä edistetään omia yhteistyösuunnitelmia. Vuosittain järjestetään kaksi matkaa, yksi Etelä-Koreaan ja yksi johonkin Pohjoismaista.

Yhteistyöohjelmassa on vuosittain vaihtuva teema ja osallistujat valitaan aina vuodeksi kerrallaan, kunkin teeman mukaisesti. Suomesta valitaan jokaiselle vuodelle 1 tanssin ammattilainen avoimen haun kautta.

Haku vuodelle 2020 on nyt käynnissä, katso hakuilmoitus ilmoitustaululta!

Korea-Nordic Connection -ohjelman teemat ovat:

2017-2018: Nuoret yleisöt (young audiences)
2019: Saavutettavuus (accessibility)
2020: Taide ja teknologia (art and technology)
2021: Väestön ikääntyminen (aging population)

Lue suomalaisten osallistujien kokemuksista:
Elli Isokosken (Myrskyryhmä) blogiteksti (21.11.2019)
Riikka Siiralan (Loiske Ensemble) blogiteksti (9.8.2018)

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Riitta Aittokallio, riitta.aittokallio@danceinfo.fi