Keðja-hankkeet vuosina 2008-2015

Keðja-yhteisön hankkeet ovat tarjonneet Baltian ja Pohjoismaiden tanssitaiteilijoille sekä tanssin tuottajille, toimittajille ja muille ammattilaisille mahdollisuuksia tavata, vaihtaa ajatuksia ja työskennellä yli maiden rajojen.

Keðja-hankkeita on ollut kaksi: vuosina 2008-2010 sekä 2012-2015. Tanssin Tiedotuskeskus on ollut molemmissa partnerina.

Keðja käynnistyi vuonna 2008 kuuden toimijan yhteistyöprojektina, kolmen vuoden aikana maissa toteutettiin tanssialan teematapaamisia. Tapaamiset koostuvat seminaareista, workshopeista ja esityksistä. Suomen keðja-tapaaminen järjestettiin vuonna 2009 Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteydessä teemanaan lapset ja nuoret.

Vuosina 2012-2015 hankkeen partnereina oli 10 nykytanssin kentän toimijaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Islannista, Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Tanssin Tiedotuskeskus vastasi kahden osahankkeen toteuttamisesta. Yksi näistä oli Ahvenanmaalla elokuussa 2014 järjestetty keðjaMariehamn-tapahtuma. Lisäksi Think Tank -sarjoissa käsiteltiin tanssin kentän kestävää kehitystä sekä pohjoismais-balttilaisen kiertueverkoston järjestämistä.

Keðja 2012-2015 piti sisällään monenlaisia osahankkeita. Wilderness-residenssiohjelmassa tanssitaiteilijoille tarjottiin kymmenen taiteilijaresidenssiä, jotka sijaitsivat eri puolilla Baltiaa ja Pohjoismaita. Writing Movement -hanke keskittyi tanssista kirjoittamiseen työpajojen ja seminaarien kautta. Muita osahankkeita olivat tanssituottajille tarkoitettu mentorointiohjelma sekä Tallinnassa ja Klaipedassa järjestetyt keðja-tapahtumat vuosina 2012 ja 2013.

Keðja-hankkeita on toteutettu pääosin EU:n Kulttuuri-ohjelman tuella sekä pohjoismaisilla avustuksilla.

Lisätietoja:
Kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm, katarina.lindholm@danceinfo.fi