KeðjaMariehamn 2014

kedjaMariehamn

© Uupi Tirronen. Kedja Mariehamn, 2014.

239 taiteilijaa, tuottajaa ja muuta tanssin ammattilaista Pohjoismaista, Baltiasta ja muualta maailmasta kerääntyi keðjaMariehamn -tapahtumaan 6.–9.8.2014 suunnittelemaan ja kehittämään alueen tanssitaiteen tulevaisuutta.

Tapahtuma oli huipennus vuodesta 2008 jatkuneelle Baltian ja Pohjoismaiden yhteistyölle, jonka tarkoitus on ollut kehittää tanssiyhteisöä ja verkostoa nykytanssin ammattilaisten liikkuvuuden ja vaihdon lisäämiseksi alueella. Maarianhaminen tapahtuma oli kolmas ja viimeinen keðja 2012-2015 –hankkeen yhteisistä tapaamisista.

Maarianhaminan tapaamisen teema oli ”Building New Bridges and Sustaining the Community”.

Ohjelma koostui seminaareista, keskusteluista, työpajoista, aamutunneista, esityksistä sekä verkottumisesta ja yhdessäolosta kesäisessä saaristomaisemassa. Aiheina oli mm. kiertuetoiminta, taiteilijaresidenssit, rahoitus, tanssin kestävä kehitys, tanssikirjoittaminen, tanssin tuottaminen, yleisötyö ja taiteelliset käytännöt. Osallistujien oli jopa mahdollista saada henkilökohtaisia mentorointisessioita soutuveneessä!

Asiantuntijoita ja puhujia tapahtumassa olivat mm. manageri ja Aerowaves-verkoston John Ashford, Warwick Arts Centren johtaja Alan Rivett ja EU:n luovien alojen asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Ragnar Siil sekä Crisis Management Initiativen toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.

Esitysohjelmiston runko muodostui keðjaan kuuluvissa Wilderness-residensseissä syntyneistä aivan uusista teoksista tai demoista.

Tapahtuman aikana Maarianhaminassa järjestettiin myös ahvenanmaalaisten tanssiharrastajien suuri tapahtuma ÅlDance.

KeðjaMariehamn, kuten muutkin keðja-hankkeen tapaamiset (Encounter), ovat olleet tarkoitettu kaikille tanssin alan ammattilaisille, taiteilijoille, tuottajille, opiskelijoille, opettajille, kriitikoille, tutkijoille, managereille, pohjoismaissa ja Baltian maissa. Tapahtumiin osallistuminen on ollut ilmaista.