Performing HEL -katselmus

Suomalaisen esittävän taiteen katselmus Performing HEL on järjestetty kaksi kertaa, vuosina 2018 ja 2019. Sen ajankohta on sijoittunut Helsingin juhlaviikkojen viimeiseen viikonloppuun. Tapahtuma järjestetään kolmannen kerran 2.-5.9.2021.

tulevan tapahtuman ilme

© Performing HEL 2021

 

Performing HEL järjestetään Helsingissä seuraavan kerran 2.-5.9.2021. Haku tulevan Performing HEL showcasen ohjelmistoon päättyi 14.12.2020. Hakemuksia vastaanotettiin määräaikaan mennessä 139. Ohjelmisto julkaistaan tapahtuman sivuilla maaliskuussa 2021.

Showcasen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.performinghel.fi

Performing HEL on kotimaisen esittävän taiteen viennin- ja myynninedistämistapahtuma. Vuoden 2021 Performing HELin järjestävät Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Svenska Teaternin, Kansallisteatterin, Espoon kaupunginteatterin ja Teatterin tiedotuskeskus TINFOn kanssa. Tapahtuma järjestetään yhtä aikaa Helsingin juhlaviikkojen kanssa ja sitä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja:
Anni Leino, vastaava tuottaja, anni.leino@danceinfo.fi | +358 (0)40 1823 722


Menneet tapahtumat:

Performing HEL 2019

Vuoden 2019 Performing HEL -ohjelmisto koostui 12 pitchauksesta, 10 demosta ja 5 täyspitkästä esityksestä. Ohjelmistovalinnoista vastasivat Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset, Helsingin juhlaviikot, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern ja Espoon kaupunginteatteri.

Performing HEL -katselmus järjestettiin 29.8 -1.9.2019. Tapahtuma on suunnattu sekä suomalaisille että kansainvälisille teattereiden, festivaalien ja kulttuuritalojen ohjelmistoista vastaaville.

Vuoden 2019 Performing HEL -järjestäjät:
Tanssin tiedotuskeskus ja Sirkuksen tiedotuskeskus

Yhteistyökumppanit:
Helsingin juhlaviikot, Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Espoon kaupunginteatteri ja Teatterin tiedotuskeskus (TINFO)

Kansainvälisten vieraiden osallistumista tapahtumaan ova tukeneet:
Ulkoministeriö, Suomen New Yorkin pääkonsulaatti, Suomen suurlähetystöt (Washington D.C, Lontoo ja Rooma), Suomen Tukholman instituutti, Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti, Suomen Viron-instituutti, Suomen Pietarin instituutti, Institut Finlandais ja Suomen Lontoon instituutti.

Vuonna 2019 Performing HEL -katselmus oli osa Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten yhteistä välittäjäportaan kehittämishanketta (2019-2020), jolla pyritään kehittämään esittävän taiteen kentälle suunnattuja tuotanto-, managerointi- ja agentuuripalveluita. Hanke on saanut kulttuuriviennin laajoille yhteishankkeille tarkoitettua erityisavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lue lisää hankkeesta >