Performing HEL

Suomalaisen esittävän taiteen katselmus Performing HEL on järjestetty kolme kertaa vuosina 2018–2021 elokuun lopulla. Seuraavan kerran Performing HEL järjestetään Helsingissä syksyllä 2023.

Performing HEL logo

Performing HEL on suomalaisen teatterin, tanssin ja sirkuksen tekijöiden ja sisältöjen näyteikkuna kansainvälisille ja kotimaisille markkinoille. Se tarjoaa jo kansainvälistä toimintaa tekeville ryhmille paikan vahvistaa verkostojaan. Samalla se on myös väylä kansainvälistymisestä kiinnostuneille uusille taiteilijoille.

Performing HEL -showcase on järjestetty vuosina 2018, 2019 ja 2021. Seuraavan, vuoden 2023 Performing HEL:in järjestävät Sirkuksen, Tanssin ja Teatterin tiedotuskeskukset yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Showcasen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.performinghel.fi Menneistä tapahtumista voit lukea lisää täältä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi joulukuussa 2021 Performing HELin Esittävän taiteen kansainvälistymisen ja digitaalisen esittämisen kehittämishankkeelle 300 000 euroa Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetukea. Myönnetyllä avustuksella Performing HEL katsoo vankasti tulevaisuuteen. Hankkeen tavoitteita ovat kotimaisen esittävän taiteen kansainvälisen näkyvyyden ja levityksen lisääminen, taiteilijoiden työtilaisuuksien kasvattaminen sekä kiertuetoiminnan ja kansainvälisen tapahtuman kestävä kehitys. Hankkeessa järjestetään mm. tulevaisuustyöpajojen sarja, jossa perehdytään live-esitysten striimausten mahdollisuuksiin teknisestä ja taiteellisesta näkökulmasta ja tutkitaan striimausten roolia esittävän taiteen ansaintamallien kehittämisessä.

Performing HEL järjestää myös avoimia koulutuspäiviä, joiden tavoitteena on kehittää toimijoiden kansainvälisiä valmiuksia.

Lisätietoja:
Riitta Aittokallio, riitta.aittokallio@danceinfo.fi | +358 (0)50 350 6722

 


Yhteistyökumppanit ja tukijat

Vuonna 2021 Performing HELin järjestivät Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Svenska Teaternin, Kansallisteatterin, Espoon kaupunginteatterin, Klockriketeaternin ja Teatterin tiedotuskeskus TINFOn kanssa.

Tapahtumaa on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo

Vuoden 2023 Performing HEL:in järjestävät Sirkuksen, Tanssin ja Teatterin tiedotuskeskukset yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vuosina 2022-2023 Performing HEL saa tukea Next Generation EU -ohjelmasta

Eu Next Generation logo