Performing HEL

Suomalaisen esittävän taiteen katselmus Performing HEL on järjestetty kolme kertaa vuosina 2018–2021 elokuun lopulla. Seuraavan kerran Performing HEL järjestetään Helsingissä syksyllä 2023.

Performing HEL on suomalaisen teatterin, tanssin ja sirkuksen tekijöiden ja sisältöjen näyteikkuna kansainvälisille ja kotimaisille markkinoille. Se tarjoaa jo kansainvälistä toimintaa tekeville ryhmille paikan vahvistaa verkostojaan. Samalla se on myös väylä kansainvälistymisestä kiinnostuneille uusille taiteilijoille.

Seuraavan, vuoden 2023 Performing HEL:in järjestävät Sirkuksen ja tanssin sekä Teatterin tiedotuskeskukset yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Showcasen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.performinghel.fi

Performing HEL -showcase on järjestetty vuosina 2018, 2019 ja 2021. Menneistä tapahtumista voit lukea lisää täältä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi joulukuussa 2021 Performing HELin Esittävän taiteen kansainvälistymisen ja digitaalisen esittämisen kehittämishankkeelle 300 000 euroa Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetukea. Myönnetyllä avustuksella Performing HEL katsoo vankasti tulevaisuuteen. Hankkeen tavoitteita ovat kotimaisen esittävän taiteen kansainvälisen näkyvyyden ja levityksen lisääminen, taiteilijoiden työtilaisuuksien kasvattaminen sekä kiertuetoiminnan ja kansainvälisen tapahtuman kestävä kehitys. Hankkeessa järjestetään mm. tulevaisuustyöpajojen sarja, jossa perehdytään live-esitysten striimausten mahdollisuuksiin teknisestä ja taiteellisesta näkökulmasta ja tutkitaan striimausten roolia esittävän taiteen ansaintamallien kehittämisessä.

Performing HEL järjestää myös avoimia koulutuspäiviä, joiden tavoitteena on kehittää toimijoiden kansainvälisiä valmiuksia.

Lisätietoja:
Anita Parri, anita.parri@circusdance.fi | +358 40 620 8122

 


Yhteistyökumppanit ja tukijat

Vuonna 2023 Performing HEL:in järjestävät Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskus sekä Teatterin tiedotuskeskus TINFO yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Svenska Teaternin, Kansallisteatterin ja Espoon kaupunginteatterin kanssa.

Tapahtumaa on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo

Vuosina 2022-2023 Performing HEL saa tukea Next Generation EU -ohjelmasta.

Eu Next Generation logo