SZENEfrei 2017–2019

SZENEfrei on kolmivuotinen hanke, joka edistää suomalaista sirkus-, tanssi- ja esitystaiteen vapaan kentän ammattilaisten tunnettuutta, työllistymistä ja verkostoitumismahdollisuuksia Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä 2017–2019.


Lue lisää:

SZENEfrei Suomen Saksan-instituutin sivuilta

Lataa:

SZENEfrei-opas (pdf) ›

Ota yhteyttä:

Liity SZENEfrei -postituslistalle lähettämällä sähköpostia kulttuurivastaava Essi Kalimalle Suomen Saksan-instituuttiin essi.kalima@finstitut.de

 

Tanssin, esitystaiteen ja sirkuksen ammattilainen – kiinnostaako sinua saksankielisen Euroopan tarjoamat työnäkymät?

SZENEfrei on kolmivuotinen hanke, joka tukee suomalaisia esitysvierailuja Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa, tehostaa asiantuntijavierailuja Suomeen ja järjestää verkostoitumistapahtumia vapaan kentän ammattilaisille.

Miten kannattaa lähteä luomaan yhteyksiä? Simo Vassisen kirjoittama SZENEfrei-opas (pdf) tarjoaa näkökulmia juuri näihin kysymyksiin. 24 haastattelusta koostettu opas keskittyy inspiroiviin tarinoihin alan saksalaisilta edustajilta ja suomalaisilta taiteilijoilta, joilla on kokemusta Saksassa työskentelystä.

Lisätietoa tanssiasioissa: projektipäällikkö Riitta Aittokallio riitta.aittokallio@danceinfo.fi


SZENEfrei on Suomen Saksan-instituutin käynnistämä projekti, jonka yhteistyökumppaneita ovat Esitystaiteen keskus, Sirkuksen tiedotuskeskus ja Tanssin tiedotuskeskus. Hanketta tukee Koneen Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.

Vuoden 2017 aikana SZENEfrei on mahdollisti Saksassa 44 esitystä, joissa oli mukana 70 taiteilijaa Suomesta. Hankkeen puitteissa on myös järjestetty 9 ammattilaisvierailua saksalaisille avaintoimijoille, 4 verkostoitumistapahtumaa, tuettu 5 residenssivierailua Saksassa sekä käynnistetty lukuisia jatkoprojekteja vuodelle 2018.