Tanssin Venäjä-ohjelma

Tanssin Tiedotuskeskus aloitti Suomen ja Venäjän välisen tanssiyhteistyön kehittämisohjelman vuonna 2014. Tavoitteena on vilkastuttaa Suomessa ja Venäjällä toimivien tanssiryhmien, erilaisten organisaatioiden ja tanssitaiteilijoiden välistä yhteistyötä laajasti nykytanssin alueella.


Ajankohtaista

Avoin haku / Open call TENDENCY -contemporary dance festival in Krasnodar (24.1.2019) ›

Tanssin Venäjä -ohjelman arviointiraportti (julkaistu 14.3.2018)

Yhteistyömahdollisuudet ja avoimet haut löydät ohjelman sivustolta www.finrusdance.com.

Tanssin Venäjä-ohjelma on lisännyt Suomessa ja Venäjällä toimivien tanssiryhmien, organisaatioiden ja tanssitaiteilijoiden välistä yhteistyötä, esimerkiksi tiedon ja osaamisen jakamista, koulutusta, yhteistuotantoja, tanssitapahtumia, yleisötyötä ja koulutusyhteistyötä.

Suomalaisille ja venäläisille tanssiryhmille ja taiteilijoille on järjestetty tilaisuuksia kohdata toisensa ja verkostoitua, tällä on luotu edellytyksiä pitkäjänteiselle yhteistyölle.

Ohjelman myötä on löytynyt myös yhteistyöstä kiinnostuneita kumppaneita niin Suomesta kuin Venäjältäkin.  Lisäksi on kartoitettu sopivia paikkoja ja organisaatioita työpajojen, kiertuetoiminnan, koreografiavaihtojen ja avoimien keskustelutilaisuuksien järjestämiseen.

Vuoden 2016 loppuun mennessä yhteistyötä toteutettiin kuudessa eri kaupungissa: Pietarissa, Moskovassa, Kostromassa, Jekaterinburgissa, Omskissa ja Krasnodarissa. Vuonna 2017 jatketaan yhteistyötä muun muassa Kazanin Telovidenie-festivaalin, Kostroman Diversia-festivaalin, Pietarin Open Look-festivaalin, Jekaterinburgin nykytaiteen keskuksen, Moskovan ZIL-keskuksen ja pietarilaisten toimijoiden Kannon Dancen ja ByeByeBalletin kanssa. Uusiakin yhteistyökumppaneita etsitään.

Tanssin Venäjä-ohjelmaa toteuttaa Tanssin Tiedotuskeskus yhteistyössä Suomen Moskovan-suurlähetystön kanssa Opetus- ja kulttuuriministeriön Venäjä-ohjelman tuella.

Lisätietoja:
Tanssin Venäjä -ohjelman koordinaattori
Anita Parri, anita.parri(at)danceinfo.fi


Aiheesta lisää uutisissamme

4.6.2019 Tanssin Venäjä-ohjelma saa jatkoa

9.1.2019 Jekaterinburgin vierailu värittyi ystävällisyyden, vieraanvaraisuuden ja uteliaisuuden kokemuksista. Sara Gurevitsch. 

26.11.2018 Kaksi suomalaista nykytanssiteosta vierailee Pietarissa

29.3.2018 Suomalais-venäläinen tanssiyhteistyö puolustaa ilmaisunvapautta ja purkaa ennakkoluuloja. Anita Parrin blogi

13.6.2017 Työmatkalla Jekaterinburgissa: Kati Kallio

1.11.2016 Tanssivaihtoa Suomen ja Venäjän välillä

19.8.2016 Suomalaistaiteilijat muuntavat uralilaiset legendat nykytanssiksi Jekaterinburgissa

14.6.2016 Tanssialan yhteistyö Venäjän kanssa kiihtyy

7.2.2016 Taiteilijat pitävät tanssin Venäjä-ohjelmaa merkittävänä

15.11.2015 Skoro Finnish Dance esitteli suomalaisen nykytanssin moninaisuutta

9.10.2015 Suomen ja Venäjän välinen tanssiyhteistyö vauhdissa