Tanssin Venäjä-ohjelma

Tanssin tiedotuskeskus on keskeyttänyt toistaiseksi kaikki yhteistyöhankkeet venäläisten toimijoiden kanssa (maaliskuu 2022).

Tanssin tiedotuskeskus aloitti Suomen ja Venäjän välisen tanssiyhteistyön kehittämisohjelman vuonna 2014. Tavoitteena on vilkastuttaa Suomessa ja Venäjällä toimivien tanssiryhmien, erilaisten organisaatioiden ja tanssitaiteilijoiden välistä yhteistyötä laajasti nykytanssin alueella.

Tanssin Venäjä-ohjelma on lisännyt Suomessa ja Venäjällä toimivien tanssiryhmien, organisaatioiden ja tanssitaiteilijoiden välistä yhteistyötä, esimerkiksi tiedon ja osaamisen jakamista, koulutusta, yhteistuotantoja, tanssitapahtumia, yleisötyötä ja koulutusyhteistyötä.

Suomalaisille ja venäläisille tanssiryhmille ja taiteilijoille on järjestetty tilaisuuksia kohdata toisensa ja verkostoitua, tällä on luotu edellytyksiä pitkäjänteiselle yhteistyölle.

Ohjelman myötä on löytynyt myös yhteistyöstä kiinnostuneita kumppaneita niin Suomesta kuin Venäjältäkin.  Lisäksi on kartoitettu sopivia paikkoja ja organisaatioita työpajojen, kiertuetoiminnan, koreografiavaihtojen ja avoimien keskustelutilaisuuksien järjestämiseen.

Vuoden 2019 loppuun mennessä yhteistyötä tehtiin kahdeksassa eri kaupungissa: Pietarissa, Moskovassa, Kostromassa, Jekaterinburgissa, Omskissa, Krasnodarissa, Kazanissa, Petroskoissa. Vuonna 2020 jatketaan yhteistyötä muun muassa Murmanskin Barents Bird festivaalin, Pietarin Aleksandrinskin Uuden lavan, Novosibirskin Yksi kaksi kolme -festivaalin ja Moskovan Caucus -foorumin kanssa. Vuonna 2020 tanssin Venäjä-ohjelma laajenee tanssista sirkukseen. Sirkuksen tiedotuskeskuksen kanssa tehtävän yhteistyön myötä Venäjä-ohjelman puitteissa kartoitetaan venäläistä nykysirkukskenttää ja tuetaan myös suomalaisten ja venäläisten sirkustoimijoiden verkostoitumista.

Tanssin Venäjä-ohjelmaa toteuttaa Tanssin tiedotuskeskus yhteistyössä Suomen Moskovan-suurlähetystön kanssa Opetus- ja kulttuuriministeriön Venäjä-ohjelman tuella.

Lisätietoja:
Tanssin Venäjä -ohjelman tuottaja
Anita Parri, anita.parri(at)danceinfo.fi


Lue lisää aiheesta

13.2.2020 Avoin haku: Koreografi nykytanssilaboratorioon Murmanskissa

13.2.2020 Pietarin verkostoitumismatkalle valittiin kuusi tanssin ja sirkuksen ammattilaista

13.1.2020 Hae tanssin ja sirkuksen verkostoitumismatkalle Pietariin 25.–29.3.2020 

16.12.2019 Anita Parrin blogikirjoitus: Venäjä kiinnostaa esittävän taiteen tekijöitä kansainvälisesti – Tanssin Venäjä -ohjelman tulosten takana on pitkäjänteinen kehitystyö

11.12.2019 Anni Puuperän blogikirjoitus: Intensiivinen ja lämminhenkinen työskentelyjakso Petroskoissa

9.10.2019 Tanssin Venäjä-ohjelman opintomatkoille valittiin kaksi tanssitaiteilijaa

4.6.2019 Tanssin Venäjä-ohjelma saa jatkoa

9.1.2019 Jekaterinburgin vierailu värittyi ystävällisyyden, vieraanvaraisuuden ja uteliaisuuden kokemuksista. Sara Gurevitsch. 

26.11.2018 Kaksi suomalaista nykytanssiteosta vierailee Pietarissa

29.3.2018 Suomalais-venäläinen tanssiyhteistyö puolustaa ilmaisunvapautta ja purkaa ennakkoluuloja. Anita Parrin blogi

13.6.2017 Työmatkalla Jekaterinburgissa: Kati Kallio

1.11.2016 Tanssivaihtoa Suomen ja Venäjän välillä

19.8.2016 Suomalaistaiteilijat muuntavat uralilaiset legendat nykytanssiksi Jekaterinburgissa

14.6.2016 Tanssialan yhteistyö Venäjän kanssa kiihtyy

7.2.2016 Taiteilijat pitävät tanssin Venäjä-ohjelmaa merkittävänä

15.11.2015 Skoro Finnish Dance esitteli suomalaisen nykytanssin moninaisuutta

9.10.2015 Suomen ja Venäjän välinen tanssiyhteistyö vauhdissa

 


Yhteistyökumppanit

Suomen Moskovan-suurlähetystö

Pietarin Suomi-instituutti

Kannon Dance, Pietari

Tukija

Opetus- ja kulttuuriministeriön Venäjä-ohjelma

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo