Joutsentanssi-festivaalin työpajat Kuhmossa

ILMOITTAJA: JOUTSENTANSSI-FESTIVAALI
5.2.2018

Luonto, luovuus ja tanssi. Nämä kolme teemaa, Joutsentanssi- festivaalin ytimessä.

Miten luonto synnyttää meissä luovuuden? Miten tanssi syntyy luonnon inspiroimana? Miten tanssi tapahtuu luonnossa, luovasti? Kuhmon erämainen luonto antaa mahtavat puitteet tutkia luontoa meissä, tanssia meissä, luovasti kokeilleen, hyväksyen keskeneräisyyden meissä, luonnossa ja tanssissa.

Tule luomaan uutta festivaalia. Tule kokemaan luonnon ja tanssin voima, Kuhmoon! (Maija Palsio)

Joutsentanssi tuo yleisölleen kolme teosta, joiden juuret nousevat tavalla tai toisella Kuhmon luonnosta ja ihmisistä. Nämä tilausteokset valmistetaan kevään ja itse festivaalin aikana. 

Sonja Pakalénin ohjaama tanssiteos Kuhmolaiset, valmistuu työpajoissa kevään aikana ja saa ensi-iltansa Joutsentanssi -festivaalilla. Esityksessä tanssivat eri-ikäiset ja -taustaiset kuhmolaiset. Työpajoihin etsitään osallistujia, aiempaa näyttämökokemusta ei tarvita. Mukaan pääsee nettisivujen kautta ilmoittautumalla.

Festivaalien aikana valmistuu Maiju Tiuraniemen koreografia ”Tarina sinusta ja pienen pienistä possuista”. Se on nykytanssiteos, mihin liittyy lapsille avoin kurssi. Kurssilaisten koreografia yhdistetään kokonaisuudeksi aikaisemmin ensi-iltansa saaneeseen ”Tarina sinusta ja pienen pienistä possuista” –teokseen (ensi-ilta 8.5.2018 Outokumpu).

MAIJA PALSIO & TYÖRYHMÄ toteuttaa tutkielman Lentuan saarissa, missä tanssiteos syntyy luonnon inspiroimana festivaalin aikana. Joutsentanssi -festivaalin päätös nähdään Kuhmo -talossa lauantai-iltana 4.8.2018.

Joutsentanssi-festivaalin arvoihin kuuluu avoimuus, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että festivaalin tulevaisuus on avoin kaikelle ja ennen kaikkea kaikille nykytanssitaiteen tekijöille. Vuoden 2018 tarkoitus on tehdä festivaali tunnetuksi oman maakunnan voimavaroin kainuulaisille katsojille.

Lisätietoja: www.joutsentanssi.fi

Taiteellinen johtaja Maija Palsio
maijapalsio@joutsentanssi.fi, puh. 050 4144 901

Tuottaja Maria Tolonen
maria@joutsentanssi.fi, puh. 040 0750 326