Ammattina nykytaiteilija/tuottaja – oman osaamisen tunnistaminen ja hyvinvointi työssä -tilaisuus

ILMOITTAJA: ITÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS
9.10.2017

Ammattina nykytaiteilija/tuottaja – oman osaamisen tunnistaminen ja hyvinvointi työssä -tilaisuus järjestetään 15.11. Sotku-teatterissa, Kuopiossa, klo 9.00-15.00. Aamupäivän aiheina ovat taiteilijan ammattitaito ja toimiminen osuuskunnassa, iltapäivällä keskitytään taiteilijan psyykkiseen valmennukseen. Päivä on tarkoitettu jo ammatissa toimiville tai opintojen loppuvaiheessa oleville taiteilijoille ja tuottajille. Tapahtuma on maksuton ja sen järjestävät Itä-Suomen tanssin aluekeskus ja Taiteen edistämiskeskus.

Ilmoittautumiset 20.10. mennessä osoitteeseen itak@itak.fi

OHJELMA

9.00 Aamukahvit ja tervetulosanat

9.15 Krista Petäjäjärvi, Taiteen edistämiskeskus: Taiteilijan ammattitaidon erilaiset osa-alueet (skype)
Nopeasti muuttuvassa maailmassa taiteella voi olla monia erilaisia merkityksiä ja tehtäviä. Osa taiteilijan työstä tapahtuu yhdessä erilaisten yhteisöjen kanssa, heidän lähtökohdistaan käsin. Taiteilijana toimiminen uusissa ympäristöissä ei aina ole mutkatonta, vaan siinä tarvitaan paljon erilaista osaamista. Taiteilijan kompetensseista puhuu skypen välityksellä läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi, jolla on pitkä kokemus toiminnasta performanssitaiteilijana työelämän kehittämisen ympäristöissä. Tämän lisäksi hän on opettanut ja mentoroinut eri alojen taiteilijoita, joilla on halua soveltaa osaamistaan uusiin ympäristöihin.

10:00 Minni Hirvonen, Osuuskunta Hurma: Työyhteisönä osuuskunta 
Miksi synnytettiin Hurma ja ketä on mukana? Mitä ollaan opittu ja mitä halutaan oppia lisää? Keneltä saatiin ja saadaan apua? Minni Hirvonen on Joensuussa työskentelevä esitystaiteilija, koulutukseltaan tanssinopettaja Turun Taideakatemiasta. Erilaiset taidehankkeet yritys-, kunta-alan ja yksityisen sektorin kentällä ovat olleet osa Hirvosen työympäristöä aina 90-luvulta saakka. Hirvonen on toiminut useissa työryhmissä taiteilijana, konsulttina ja tuottaja-markkinoijana.

10.45 Henna Leisiö, Kulttuuriosuuskunta Uulu: Luovan hulluuden voitto
Uulun ja Uulun työn esittely. Päätuotteet ja niiden kuvaus, niiden tavoitteet ja toimivat työtavat, soitinkokoelman esittely ja käyttötarkoitukset. FM etnomusikologi Henna Leisiö on työskennellyt Kulttuuriosuuskunta Uulussa sen perustamisesta 2003 alkaen. Leisiöllä on etno-osaamisen lisäksi myös klassisen laulajan koulutus, mutta suurin osa ajasta menee maailman musiikkikulttuurien ja luovuuskasvatuksen parissa.

11.30-13.00 (omakustanteinen lounas)

13.00 Marjukka Laurola: Psyykkinen valmennus taiteilijan hyvinvoinnin tukena
Marjukka Laurola tuo esityksessään esiin psyykkisen valmennuksen näkökulman taiteilijoiden hyvinvoinnin tueksi. Teoriaa ja käytäntöä yhdistelevä esitys avaa psyykkisen valmennuksen mahdollisuuksia ja esittelee työkaluja, joita voi valjastaa käyttöön päästäkseen kohti omia (taiteellisia) tavoitteita. Esityksessä paneudutaan mm. oman ammatillisen identiteetin vahvistamiseen, psyykkisten rajoitteiden tunnistamiseen sekä vahvuuksien ja voimavarojen lisäämiseen. Marjukka Laurola on muusikkotaustan omaava työterveyspsykologi, organisaatiokonsultti ja psyykkinen valmentaja, joka on perehtynyt erityisesti taiteilijoiden ja laajemmin luovilla aloilla toimivien henkilöiden sekä kulttuuriorganisaatioiden erityiskysymyksiin.

14.30-15.00 Loppupaneeli