Amos Rex / Open Call Ge­ne­ra­tion 2023 -ryhmänäyttelyyn, viim. 15.11.

ILMOITTAJA: AMOS REX
1.11.2021

Information of the Exhibition and OpenCall HERE.

Ge­ne­ra­tion 2023 -ryh­mä­näyt­te­lyn avoin haku

Etsimme uusinta uutta tästä maailmasta ja metaversumista!

Kevätkaudella 2023 Amos Rexissä avautuvaan Generation 2023 -ryhmänäyttelyyn etsitään tulevaisuuden tekijöitä, hiomattomia timantteja, jotka ovat tehneet omaa juttuaan jo pitkään tai vasta löytäneet tavan ilmaista itseään. Käytit tekemiseen sitten kynää, kameraa, tietokonetta tai jakoavainta, me olemme kiinnostuneita! Tulevaisuuden taide syntyy nyt, auta meitä löytämään se.

Näyttelyyn voivat hakea kaikki Suomessa toimivat 15–23-vuotiaat visuaalisesta ilmaisusta kiinnostuneet tekijät. Kolmatta kertaa järjestettävä Generation-triennaali on nuorten väliintulo taidemaailmaan. Haku näyttelyyn on avoinna 1.10.–15.11.2021.

Näyttelyyn haetaan teosehdotusten perusteella. Voit ehdottaa näyttelyyn jopa kolmea teosta tai teossarjaa. Ehdotus voi olla maalaus, piirustus, peli, nettipohjainen teos, performanssi, video, tanssiesitys, valokuva, käsityö, ääniteos tai mitä tahansa intohimolla tehtyä. Töiden ei tarvitse olla hakuvaiheessa valmiita, kunhan niille on selkeä työsuunnitelma ja kustannusarvio. Hakea voit yksin tai ryhmänä. Mikäli haette työryhmänä, tulee jokainen työryhmän jäsen ilmoittaa hakemuksessa.

Teokset näyttelyyn valitsee raati, jota johtaa ohjaaja ja koreografi Ima Iduozee. Raatiin kuuluu lisäksi Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio, kuratointitiimin jäsenet Anastasia Isakova, Krista Mamia ja Laura Porola, sekä Generation 2020 -näyttelyn taiteilijat Alex Luonto ja Anna-Karoliina Vainio.

Lopulliset päätökset teosten installointitavasta ja sijoittelusta näyttelytilassa tekee kuratointitiimi. Taiteilijan visio pyritään aina mahdollistamaan, mutta ryhmänäyttelyn luonteeseen kuuluu monen vision yhteen saattaminen, sitä toisin sanoen kuratoidaan.

Näyttelyyn valitut tekijät julkistetaan huhtikuussa 2022 Amos Rexin verkkosivuilla amosrex.fi. Otamme yhteyttä valittuihin henkilökohtaisesti.

Lisätietoja ja hakeminen täällä
Hakuaika päättyy 15.11.2021 klo 23.