Auri Ahola hakee miespuolista esiintyjää Viehâ -teokseen. Hakemukset pe 3.9. mennessä!

ILMOITTAJA: AURI AHOLA / VIEHÂ -TYÖRYHMÄ
23.8.2021

Auri Aholan kokoama työryhmä toteuttaa paikkasidonnaisen teoksen Viehâ (suom. Väki) Inarissa saamelaismuseo Siidan ulkomuseossa. Teoksen ensi-ilta on 28.1.2022, ja esitysperiodi jatkuu 6.2.2022 saakka.

Etsimme teoksen työryhmään monipuolista esiintyjää, jolla on erinomaiset valmiudet liikkeelliseen ilmaisuun sekä vähintään auttava laulutaito. Etsimme teoksen maailmaan ja työryhmään sopivaa ammattilaista taidelajiin katsomatta.

Viehâ sijoittuu Siidan ulkomuseon 1800-luvun rakennuksiin ja ympäristöön. Teos luo liikkeen, äänen sekä valo- ja äänitaiteen keinoin aikakerrostumia väestä: eri aikoina eläneistä ihmisistä, heidän kohtaloistaan ja kokemuksistaan. Teemoja ovat mm. toivo, menetys, yhteisö ja arki. Teoksen teemat pohjaavat saamelaiskulttuuriin ja työskentelemme muinaismuistoalueella. Kulttuurilähtöisyys ohjaa vahvasti työryhmän toimintaa sekä teoksen sisältöä.

Teos esitetään ja sitä harjoitellaan ulkona talviolosuhteissa. Työryhmälle on työpäivien ajalle varattu lämmin sosiaalitila, mutta työolosuhteet ovat karuhkot.

Harjoitukset: Kaikki harjoitukset pidetään Inarissa. Harjoitusperiodit valittavan esiintyjän osalta ovat 8.–11.11.2021, 6.–14.12.2021 sekä 10.–27.1.2022.

Esityskausi on 28.1.–6.2.2022, esityksiä 10.

Palkkio: Valittavalle esiintyjälle maksetaan työskentelystä kahden kuukauden palkkio apurahana (min. 2500 €/kk). Lisäksi maksetaan matkat sekä majoitus Inarissa.

Hae teokseen pe 3.9. mennessä lähettämällä hakemus osoitteeseen viehaproductions@gmail.com.

Järjestämme hakemusten perusteella valintatyöpajan Helsingissä 10.9. klo 11–14.

Hae mukaan näin:

1.Toimita meille sähköpostin liitteenä hakemus, johon sisällytät seuraavat tiedot:

  • Koko nimi, asuinpaikka ja puhelinnumero
  • Lyhyt perustelu, miksi haluat teokseen mukaan
  • Voitko sitoutua annettuun aikatauluun
  • Voitko osallistua valintatyöpajaan 10.9. Helsingissä

2. Liitä sähköpostiin myös CV

3. Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään HAKEMUS ja oma nimesi

Hakua koskevat tiedustelut:
tuottaja Malla Alatalo
viehaproductions@gmail.com