Avoin haku Awaji Art Circus -ohjelmaan Japanissa

ILMOITTAJA: SUOMEN JAPANIN INSTITUUTTI
7.3.2017

Awaji Art Circus tarjoaa taiteilijaohjelmia  ulkomaisille esiintyville taiteilijoille Awajin saarella Japanissa.

Awaji Art Circus etsii nyt uusia nuoria kykyjä asumaan ja työskentelemään luonnonkauniille Awajin saarelle. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus kehittää itseään taiteilijana, päästä tutustumaan Japaniin ja kokea Awajin kansainvälinen ilmapiiri.

Ohjelma on avoin kaikkien eri esittävien taiteiden tekijöille, niin ammattilaisille kuin amatööreillekin. Voit olla esimerkiksi tanssitaiteilija, muusikko, koomikko, laulaja, taidemaalari tai sirkustaiteilija. Awaji Art Circus toivottaa tervetulleiksi myös kokeilevaa ja genrerajoja rikkovaa taidetta sekä interaktiivisia performansseja tekevät taiteilijat. Taiteilijaohjelmaan voivat osallistua niin yksilötaiteilijat kuin ryhmätkin (enintään kolmen hengen ryhmä). Kaikkien hakijoiden tulee olla yli 18-vuotiaita.

Hyogo prefektuurissa sijaitseva Awajin saari on luonnonkaunis paratiisisaari, jolla asuu noin 160 000 ihmistä. Saaren yhdistää Koben kaupunkiin Naruto silta, joka on mailman pisin silta. Awaji on historiallisestikin merkittävä paikka, sillä Japanin luomiskertomuksen mukaan jumalat loivat Awajin ennen kaikkia muita Japanin saaria. Awaji tunnetaan kauniista luonnostaan ja herkullisesta ruoastaan, mutta valitettavasti se on viime vuosikymmeninä joutunut kohtaamaan ulospäin suuntautuvan muuttoliikkeen, laskeneen syntyvyyden ja ikääntyvän väestön mukaanaan tuomat ongelmat. Awaji Art Circus toivookin taiteilijaohjelman lisäävän saaren kiinnostavuutta turistikohteena ja auttavan saarta kansainvälistymään.
 http://www.finstitute.jp/haku-awaji-art-circus-2017-taiteilijaresidenssiohjelmaan-on-avattu/

Awaji Art Circuksen omat verkkosivut, joilla lisätietoja esim viime vuoden osallistujista ja tarkat hakuohjeet:

http://en.awajiartcircus.com/