Avoin haku Barker-teatterin spontaaniin toimintaan / SpontaaniBarker

ILMOITTAJA: BARKER-TEATTERI, TURUN VAPAAN TAITEEN NÄYTTÄMÖ
7.12.2016

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö on koko olemassaolonsa ajan, vuodesta 1997, mahdollistanut spontaanin esitystoiminnan, pyrkinyt ottamaan pienellä varoitusajalla esityksiä tilaan, ollut valmis kaikenlaisiin ilmestymisiin, tapahtumiin ja kokeiluihin.

Barker-teatteri avaa tätä osaa Barkerin historiasta nyt valtakunnallisesti, Barkerin 20-vuotis juhlavuoden kynnyksellä.

Barker-teatteri on sen perustamisesta lähtien vierastanut ajatusta täysin lukkoonlyödystä ohjelmistosta. Tämä on vuosien varrella aiheuttanut päänvaivaa niille, joiden mielestä esittävän taiteen tila on mahdollinen vain, mikäli sillä on tietty määrä ohjelmaa, ja ohjelma tuodaan julki tietyllä kaavalla.

Barker on aina ollut oman tiensä kulkija, ja myös tämä spontaani toiminta on ollut yksi sen toiminnan ominaislaaduista, ja tällä saralla Barker onkin ollut tienraivaaja. Vuosien varrella Barker on tullut huomaamaan, että monet taiteilijat ovat arvostaneet tällaisia mahdollisuuksia, ja olleet ihmeissään siitä, että Barker voi toimia näin.

Taiteilijalle onkin äärimmäisen hienoa päästä toteuttamaan työtään silloin, kun se itsestä siltä tuntuu. On myös äärimmäisen hienoa voida kokeilla ja testata asioita. Valmiiden esitysten esille saaminen silloin, kun asia on aktuelli, on palkitsevaa.

Taiteilijat voivat olla yhteydessä Barker-teatteriin ja ehdottaa yllättäviä ilmestymisiä, tapahtumia ja kohtaamisia mm. vuodelle ja vuonna 2017. SpontaaniBarker/ info@barkerteatteri.fi