Avoin haku: Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssi maaliskuu 2017

ILMOITTAJA: SISÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS
1.12.2016

SISÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS / PIRKANMAA
HAIHARA-LIIKELAITURI TANSSITAIDERESIDENSSI HAETTAVANA

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssin maaliskuulle 2017. Kyseessä on valtakunnallinen haku ja hakuaika on 1.12.-17.12.2016.

Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssi myönnetään maaliskuun 2017 ajaksi yhdelle tanssitaiteilijalla tai työryhmälle. Residenssiin kuuluu asunto ja harjoitustila Haiharasta sekä Liikelaiturilta lisätyöskentelytilaa tarpeen mukaan. Lisäksi valitulle taiteilijalle maksetaan aluekeskuspalkka 2 300 € maaliskuun residenssityöskentelystä.

Haiharan asunto on käytössä koko maaliskuun ajan. Asunnossa voi majoittua yhteensä neljä henkilöä, joko residenssitaiteilijan perhe tai työryhmän jäseniä. Asunto on 80 m² pitäen sisällään 3h ja keittiön. Makuupaikat ovat seuraavasti: makuuhuone 2 sänkyä, työhuone 1 sänky ja olohuone vuodesohva. Lisäksi asunnossa on wc ja suihku. Residenssitaiteilijalla on mahdollisuus käyttää sopimuksen mukaan samassa pihapiirissä olevaa saunaa. Petivaatteet, pyyhkeet ja ruoanlaittovälineet kuuluvat residenssiasuntoon.

Haiharan harjoitustila on käytössä maaliskuun 2017 ajan seuraavasti: ma klo 14-20 sekä ti ja to klo 9-16. Harjoitustila sijaitsee samassa pihapiirissä olevassa päätalossa ja se on kooltaan n. 120 m². Lisäksi Liikelaituri on tarvittaessa käytössä harjoitustilana pe-su pääsääntöisesti klo 9-16 välillä seuraavina ajankohtina: 10.-12.3., 17.-19.3. ja 24.-26.3.2017.

Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssi myönnetään vapaan kentän tanssitaiteilijalla taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä tai taiteellista hanke- tai projektitoimintaa. Uudella tanssitaideresidenssillä tarjotaan vapaalle kentälle kaivattuja resursseja työskentelyyn valtakunnallisesti. Lisäksi residenssitaiteilijaa rohkaistaan vuorovaikutukseen alueen tanssitaiteilijoiden kanssa.

Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse 17.12.2016 klo 14.00 mennessä osoitteeseen: haku@sisasuomentanssi.fi Kirjoita otsikoksi: Haihara residenssi. Vapaamuotoisen hakemuksen tulee sisältää:
– hakijan tiedot ja lyhyt esittely sekä mahdollisten työryhmän jäsenten esittelyt
– tiivis työskentelysuunnitelma, jossa tuodaan esille työskentelyn tavoitteet sekä
mahdollinen Haiharan alueen asukkaille tai alueen ammattilaisille suunnattu toiminta
esim. avoimet harjoitukset, työpaja, demo, esitys tmv.
– lisäksi liitteeksi hakijan cv (max. 2 A4)

Haihara-Liikelaituri taidetanssiresidenssi toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Lisätiedot
Haihara: www.tampere.fi/kulttuuripalvelut/toimipisteet/haihara/residenssitoiminta/haiharanresidenssi.html

Liikelaituri: www.liikelaituri.fi/

Tiedustelut
Toiminnanjohtaja Piia Kulin p. 050 552 1138 / piia.kulin@sisasuomentanssi.fi

Päätökset Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssistä tehdään viikon 51 aikana.