Avoin haku Tero Saarinen Companyn ääniresidenssiin Helsinkiin | Hae 3.2. mennessä!

ILMOITTAJA: TERO SAARINEN COMPANY
20.1.2022

In English here!

TSC-ääniresidenssi mahdollistaa laboratoriomaisen ääni-liiketyöskentelyn – haku on nyt käynnissä! 

Genelecin mahdollistaman kaiutinjärjestelmän myötä Tero Saarinen Companyn harjoitussali TSC Studio toimii myös huipputason äänitaiteen laboratoriona. Osa TSC:n vuosittaisista residensseistä varataankin erityisesti ääneen ja liikkeeseen painottuvalle työskentelylle. Näissä residensseissä taiteilijat pääsevät hyödyntämään TSC Studion poikkeuksellista, immersiivisen kokemuksen mahdollistavaa äänentoistojärjestelmää kokonaisuudessaan.

TSC Studion ääniresidenssi tarjoaa mahdollisuuden äänen ja liikkeen suhdetta tutkivaan työskentelyyn. Ääniresidensseihin valitut tekijät pääsevät hyödyntämään TSC Studion immersiivisen äänielämyksen mahdollistavaa 23-kanavaista Genelec-kaiutinjärjestelmää koko laajuudessaan. Työskentelyn tavoitteena voi olla esimerkiksi monitaiteelliset kokeilut, teoksen valmistelu, tai äänellisen ammattitaidon syventäminen. Residenssiin voi hakea sekä ammattiuransa alussa olevat että jo pidempään työskennelleet tekijät.

Ääniresidenssejä on mahdollistamassa TSC Studion äänentoiston varustelusta vastannut Genelec. Residenssiohjelmalla TSC ja Genelec haluavat tukea äänitaiteellista innovointia ja ammattiosaamisen kehittymistä. Hae rohkeasti mukaan, haku vuoden 2022 ääniresidensseihin on käynnissä 3.2.2022 asti!

Kenelle?

Residenssityöskentelyn keskiössä on äänen ja liikkeen välisen yhteyden tutkiminen TSC Studion ääniteknistä kalustoa hyödyntämällä. Koska residenssien käytössä on Genelecin kaiutinjärjestelmä ja monikanavaääni, työryhmässä tulee olla järjestelmät teknisesti osaava henkilö.

Ääniresidenssiin voivat hakea esittävien taiteiden alalla toimivat yksittäiset tekijät, työryhmät sekä vakiintuneemmat ryhmät ja kollektiivit. Haku on suunnattu sekä nuorille ja vastavalmistuneille tekijöille että pidempään alalla työskennelleille. Valinnoissa keskeisenä onkin tekijöiden taiteelliset suunnitelmat ja äänen sekä liikkeen innovatiivinen yhdistäminen työskentelyssä.

TSC-ääniresidenssit on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi tarkoittaa esimerkiksi monitaiteellisia kokeiluja, näyttämöteoksen valmistamista tai äänellisen osaamisen kehittämistä. Lähtökohtaisesti ääniresidenssejä ei ole tarkoitettu yksin musiikin tekemiseen tai äänittämiseen, ja työskentelyssä tulisi hyödyntää TSC Studion kaiutinjärjestelmää. Olemme kiinnostuneita, mitä mahdollisuuksia TSC Studio ja sen äänitekninen varustelu voi tekijöissä ruokkia. Ehdota siis rohkeasti omaa työsuunnitelmaasi!

Luethan huolellisesti tiedot residenssien aikatauluista, muut ehdot ja hakuohjeet ennen hakemuksen jättämistä.

Milloin ja mitä?

TSC tarjoaa vuonna 2022 kaksi ääniresidenssijaksoa. Työskentelyjaksot ovat pituudeltaan kahdesta kolmeen viikkoa. Residenssien ajankohdat ovat:

Residenssi I: Viikot 26–27 (27.6.–10.7.2022)
Residenssi II: Viikot 28–30 (11.–31.7.2022)

Residenssin aikana taiteilijat saavat käyttää työskentelyynsä TSC Studiota ilmaiseksi ja Studio on työryhmän käytettävissä kellon ympäri koko jakson ajan. Lisäksi Residenssitaiteilijat saavat käyttöönsä Genelecin 23-kanavaisen äänentoistojärjestelmän. Muusta TSC Studion teknisen varustelun (linkki tilat-sivulle) hyödyntämisestä sovitaan erikseen. TSC:n henkilökunta ohjeistaa työryhmät residenssin käytäntöihin ja Studion teknisen kaluston käyttöön jakson alussa.

Lisäksi residenssitaiteilijoilla on mahdollisuus saada mentorointia TSC:n vakituiselta residenssitaiteilijalta, äänisuunnittelija Tuomas Norviolta sekä TSC:n muulta taiteelliselta ja tuotannolliselta henkilöstöltä erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti.

Residenssiin kuuluu vähintään yksi yleisökohtaaminen, joka voi residenssistä riippuen olla esimerkiksi avoin harjoitus, demo, keskustelutilaisuus tai muu vastaava. Yleisökohtaamisen aikatauluista ja sisällöistä sovitaan tapauskohtaisesti. Residenssiin kuuluu myös työskentelyn avaaminen Genelecille ja TSC:lle sekä viestinnällinen yhteistyö.

Residenssi ei sisällä majoitusta, matkajärjestelyjä tai niiden rahallista korvausta.

Tutustu tarkemmin TSC Studion varusteluun ja äänikalustoon.

Hakuohjeet

Residenssipaikkaa haetaan täyttämällä verkkolomake:
terosaarinen.com/tsc-aaniresidenssi-hakulomake

Hakijan vastuulla on varmistaa, että hakemuslomake sekä lomakkeessa vaaditut liitetiedostot on toimitettu onnistuneesti aikataulun puitteissa.

Hakuaika ja valintaprosessi

Haku residensseihin umpeutuu 3.2.2022 klo 16:00. Verkkolomake sekä liitetiedostot tulee olla toimitettuina hakuajan umpeutumiseen mennessä.

Saapuneita hakemuksia käsitellään luottamuksellisesti. Hakemuksia käsittelevät ja arvioivat henkilöt eivät kerro sivullisille tietoja hakijoista tai hakemusten sisällöistä.

Päätökset residensseihin valittavista taiteilijoista tekee TSC:n taiteellisesta ja tuotannollisesta sekä Genelecin henkilöstöstä koottu työryhmä. TSC:n vakituinen residenssitaiteilija, äänisuunnittelija Tuomas Norvio toimii valintaprosessissa asiantuntijaroolissa. Valinnat tehdään yhdenvertaisuuteen ja monimuotoisuuteen liittyvät näkökulmat huomioiden.

Hakemusten valintakriteerit ovat:

– Uusia avauksia äänen suhteesta liikkeeseen
– Omaleimainen taiteellinen ajattelu
– Työskentelyn tavoitteellisuus
– Hankkeen toteutettavuus
– Genelec-äänijärjestelmän käyttö työskentelyssä

Lisäksi hakemusten eduksi lasketaan taiteilijoiden kiinnostus monitaiteellisuuteen ja suuntautuneisuus suurille näyttämöille.

 

Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille henkilökohtaisesti viimeistään maaliskuussa 2022.

Lisätietoja residenssiohjelmasta, -hausta ja TSC Studiosta antaa tuotantopäällikkö Carita Weissenfelt. Puhelimitse tiedustelut ark. ke–pe klo 12–16 välillä.

LISÄTIEDOT JA YHTEYDENOTOT:

Carita Weissenfelt
Tuotantopäällikkö
carita.weissenfelt(at)terosaarinen.com
040 705 6808

>>> TÄYTÄ HAKULOMAKE <<<