Avoin haku: Vaba Lava Narvan residenssi

ILMOITTAJA: SUOMEN VIRON-INSTITUUTTI
13.2.2020

Avoin haku
Suomen Viron-instituutti ja Vaba Lava -keskus odottavat hakemuksia suomalaisilta tai Suomessa työskenteleviltä esiintyviltä taiteilijoilta tai taiteilijaryhmiltä (sirkus, tanssi, teatteri, performanssi).

Haku päättyy 1.3.2020.

Residenssijakso kestää kolme viikkoa (7.-28.5), ja järjestetään Narvassa, Itä-Virossa. Ohjelmaa tukee Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Residenssiin valitaan maksimissaan 4-henkinen taiteilijaryhmä. Residenssin päätarkoitus on tarjota aikaa ja tilaa taiteelliseen työskentelyyn. Työskentelemme Narvassa tiiviisti paikallisten yleisöjen kanssa. Tästä syystä edellytämme taiteilijoita tekemään residenssin aikana yleisötyötä kuten työpajoja paikallisten koulujen kanssa 2 tuntia viikossa sekä pitämään yhden yleisölle avoimen tilaisuuden, kuten demoesityksen. Instituutti ja Vaba Lava koordinoivat ja fasilitoivat työpajoja.

Haku
Hae residenssiin täyttämällä hakulomake (Microsoft Forms)

Viimeinen hakupäivä: 1.3.2020

Päätökset: 5.3.2020

Residenssijakso: 7.-28.5.2020

Residenssin ehdot
-Residenssitaiteilijoiden on mainittava Suomen Viron-instituutti ja Wihurin rahasto residenssikumppanina kaikissa tiedotus- ja markkinointimateriaaleissa koskien residenssissä kehiteltyä tuotantoa.
-Residenssitaiteilijoilla on oltava voimassa oleva matkavakuutus omakustanteisesti.
-Vaba Lava ei pysty tarjoamaan lavastus-, valaistus- tai äänisuunnittelua eikä tekninen henkilökunta ole käytettävissä harjoitusajalla.

Residenssi tarjoaa
Matkakulut (meno-paluu Suomesta Narvaan edullisinta vaihtoehtoa käyttäen. Emme tue lentomatkoja).
Majoituksen (koko ryhmän yhteinen asuminen Vaba Lavan tiloissa)
Stipendin 600 euroa residenssijaksolta per taiteilija. Maksimissaan neljä taiteilijaa per jakso. 500 euron materiaalibudjetin työpajoihin ja demoesitykseen.

Tilat
Harjoitustilana on Vaba Lavan pieni sali, 82 m2, 52 paikkaa (Ei mahdollisuutta ripustaa valoja)
Studio-sali (136m2, 52 paikkaa) tai Black box (370m2, 270 paikkaa) demoesitykselle / yleisölle avoimelle tapahtumalle
Vaba Lava keskus on avoinna 10–22, muutokset mahdollisia.
Toimistotilojen käyttö tarpeen mukaan.
Majoitus
Majoittuminen tapahtuu Vaba Lavan tiloissa. Keskuksella on kahden hengen huoneita ja yhteistilat (keittiö, wc, kylpyhuone), wifi.

Vaba Lava Narvan residenssi

Vaba Lava -keskus sijaitsee keskeisellä paikalla vanhassa Baltijets-asetehtaassa. Teatterikeskus avasi uudet ajanmukaiset ja viimeisen päälle remontoidut tilansa joulukuussa 2018. Keskuksessa on kolme salia: Black Box, Studio ja pieni sali. Lisäksi keskuksessa on toimistotiloja, vierashuoneita, galleria, kahvila ja Viron yleisradion ERR:n toimituksen tilat ja studio.

Vaba Lava -yhdistyksen perusti yhdeksän vapaan kentän teatteri- ja tanssiryhmää vuonna 2010. Vaba Lava on Viron ensimmäinen esitystila, jolla ei ole omaa ryhmää. Vaba Lava pyrkii tarjoamaan vapaille ryhmille tiloja sekä tukipalveluita, toimimaan tuotanto-organisaationa ja alustana uusille ja kokeileville teoksille. Vaba Lavalla on toimipiste sekä Narvassa että Tallinnassa.